ביצ'ק מאפה דלורית ובשר כבש בוכרי
ביצ'ק- מאפה בוכרי של דלעת כבש וקצח, וצורתו כשל אוזן המן שזופה. המסורתיים מגישים את הביצ'ק בפורים.
מצרכים
- לבצק ביצ'ק:
- 330 גרם קמח
- 1/2 כף שמרים יבשים
- 1/4 כפית מלח דק
- 1/4 כפית סוכר לבן
- 80 מ"ל שמן צמחי
- 3/4 כוס מים קרים
- למילוי:
- דלורית בגודל בינוני
- בצל לבן בינוני מגורר גס בפומפייה
- 120 גרם בשר כבש טחון או תערובת בשר בקר בתוספת ליאה (שומן כבש)
- פלפל לבן
- מלח דק
- 1 שן שום
- קורט בהרט עירקי
- 4 כפות שמן זית
- ציפוי:
- 1 ביצה
- 1 חלמון
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את מרכיבי הבצק מלבד המלח והמים למיקסר עם וו לישה. לשים היטב, מוסיפים מלח, מערבבים ותוך כדי המשך הערבוב מוסיפים מים בזילוף. לשים עד שהבצק אחיד וגמיש.
- 2. מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי עד שהבצק מכפיל נפחו.
- 3. בתום תהליך ההתפחה לשים את הבצק ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומניחים להתפחה שניה כעשר דקות מכוסים במגבת בד לחה.
- 4. עוטפים את הדלורית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 35 דקות.
- 5. לאחר צינון הדלורית חוצים ומנקים את הזרעים שלה ומוציאים את תכולתה באמצעות כף לתוך מסננת שתגיר נוזליה.
- 6. במחבת חמה יוצקים שמן הזית ומחממים קלות את השמן על אש בינונית. מוסיפים לשמן את הבצל המגורר והשום ומערבבים מיד בכף עץ.
- 7. לאחר אידוי קל של הבצל והשום מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים לתערובת הדלורית במסננת.
- 8. במחבת טפלון יבשה וחמה ועל להבה בינונית מטגנים את הבשר הקצוץ תוך כדי ערבוב ערני עד שהבשר צלוי לחלוטין. מוסיפים את הבשר למסננת הדלורית, מערבבים בעדינות את התערובת.
- 9. לאחר כחצי שעת סינון מוסיפים מלח, פלפל לבן ובהרט.
- 10. מרכיבים ואופים: את הכדורים יש לרדד על משטח מקומח קלות לעיגול דק ככול הניתן. מניחים כפית מהתערובת במרכז העיגול ומקפלים את פינות העיגול כלפי פנימה ממש כמו אוזן המן.
- הופכים את הביצ'ק על חלקו המקופל ומניחים על מגש מרופד נייר אפייה ומקררים במקרר 10 דקות.
- 11. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 12. טורפים ביצה אחת וחלמון עם כפית מים קרים ומצפים את הביצ'ק היטב. זורים מעל קצח, זרעי כמון, פרג או כול העולה על רוחכם ואופים את הביצ'ק עד השחמה בין 8-11 דקות .