וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביצ'ק –מאפה דלורית ובשר כבש בוכרי

ביצ'ק- מאפה בוכרי של דלעת כבש וקצח, וצורתו כשל אוזן המן שזופה. המסורתיים מגישים את הביצ'ק בפורים.

מתכון מאת: אסי לוי, מערכת וואלה

ביצ'ק דלעת וכבש. מור סגל,
ביצ'ק דלעת וכבש/מור סגל

מצרכים למתכון

  • לבצק ביצ'ק:
  • 330 גרם קמח
  • 1/2 כף שמרים יבשים
  • 1/4 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית סוכר לבן
  • 80 מ"ל שמן צמחי
  • 3/4 כוס מים קרים
  • למילוי:
  • דלורית בגודל בינוני
  • בצל לבן בינוני מגורר גס בפומפייה
  • 120 גרם בשר כבש טחון או תערובת בשר בקר בתוספת ליאה (שומן כבש)
  • פלפל לבן
  • מלח דק
  • 1 שן שום
  • קורט בהרט עירקי
  • 4 כפות שמן זית
  • ציפוי:
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את מרכיבי הבצק מלבד המלח והמים למיקסר עם וו לישה. לשים היטב, מוסיפים מלח, מערבבים ותוך כדי המשך הערבוב מוסיפים מים בזילוף. לשים עד שהבצק אחיד וגמיש.
  • 2. מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי עד שהבצק מכפיל נפחו.
  • 3. בתום תהליך ההתפחה לשים את הבצק ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומניחים להתפחה שניה כעשר דקות מכוסים במגבת בד לחה.
  • 4. עוטפים את הדלורית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 35 דקות.
  • 5. לאחר צינון הדלורית חוצים ומנקים את הזרעים שלה ומוציאים את תכולתה באמצעות כף לתוך מסננת שתגיר נוזליה.
  • 6. במחבת חמה יוצקים שמן הזית ומחממים קלות את השמן על אש בינונית. מוסיפים לשמן את הבצל המגורר והשום ומערבבים מיד בכף עץ.
  • 7. לאחר אידוי קל של הבצל והשום מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים לתערובת הדלורית במסננת.
  • 8. במחבת טפלון יבשה וחמה ועל להבה בינונית מטגנים את הבשר הקצוץ תוך כדי ערבוב ערני עד שהבשר צלוי לחלוטין. מוסיפים את הבשר למסננת הדלורית, מערבבים בעדינות את התערובת.
  • 9. לאחר כחצי שעת סינון מוסיפים מלח, פלפל לבן ובהרט.
  • 10. מרכיבים ואופים: את הכדורים יש לרדד על משטח מקומח קלות לעיגול דק ככול הניתן. מניחים כפית מהתערובת במרכז העיגול ומקפלים את פינות העיגול כלפי פנימה ממש כמו אוזן המן.
  • הופכים את הביצ'ק על חלקו המקופל ומניחים על מגש מרופד נייר אפייה ומקררים במקרר 10 דקות.
  • 11. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 12. טורפים ביצה אחת וחלמון עם כפית מים קרים ומצפים את הביצ'ק היטב. זורים מעל קצח, זרעי כמון, פרג או כול העולה על רוחכם ואופים את הביצ'ק עד השחמה בין 8-11 דקות .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully