פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ביצ'ק –מאפה דלורית ובשר כבש בוכרי

      ביצ'ק- מאפה בוכרי של דלעת כבש וקצח, וצורתו כשל אוזן המן שזופה. המסורתיים מגישים את הביצ'ק בפורים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ביצ'ק דלעת וכבש (יח
      ביצ'ק דלעת וכבש (יח"צ , מור סגל)

      מצרכים

      • לבצק ביצ'ק:
      • 330 גרם קמח
      • 1/2 כף שמרים יבשים
      • 1/4 כפית מלח דק
      • 1/4 כפית סוכר לבן
      • 80 מ"ל שמן צמחי
      • 3/4 כוס מים קרים
      • למילוי:
      • דלורית בגודל בינוני
      • בצל לבן בינוני מגורר גס בפומפייה
      • 120 גרם בשר כבש טחון או תערובת בשר בקר בתוספת ליאה (שומן כבש)
      • פלפל לבן
      • מלח דק
      • 1 שן שום
      • קורט בהרט עירקי
      • 4 כפות שמן זית
      • ציפוי:
      • 1 ביצה
      • 1 חלמון

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים את מרכיבי הבצק מלבד המלח והמים למיקסר עם וו לישה. לשים היטב, מוסיפים מלח, מערבבים ותוך כדי המשך הערבוב מוסיפים מים בזילוף. לשים עד שהבצק אחיד וגמיש.
      • 2. מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי עד שהבצק מכפיל נפחו.
      • 3. בתום תהליך ההתפחה לשים את הבצק ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומניחים להתפחה שניה כעשר דקות מכוסים במגבת בד לחה.
      • 4. עוטפים את הדלורית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 35 דקות.
      • 5. לאחר צינון הדלורית חוצים ומנקים את הזרעים שלה ומוציאים את תכולתה באמצעות כף לתוך מסננת שתגיר נוזליה.
      • 6. במחבת חמה יוצקים שמן הזית ומחממים קלות את השמן על אש בינונית. מוסיפים לשמן את הבצל המגורר והשום ומערבבים מיד בכף עץ.
      • 7. לאחר אידוי קל של הבצל והשום מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים לתערובת הדלורית במסננת.
      • 8. במחבת טפלון יבשה וחמה ועל להבה בינונית מטגנים את הבשר הקצוץ תוך כדי ערבוב ערני עד שהבשר צלוי לחלוטין. מוסיפים את הבשר למסננת הדלורית, מערבבים בעדינות את התערובת.
      • 9. לאחר כחצי שעת סינון מוסיפים מלח, פלפל לבן ובהרט.
      • 10. מרכיבים ואופים: את הכדורים יש לרדד על משטח מקומח קלות לעיגול דק ככול הניתן. מניחים כפית מהתערובת במרכז העיגול ומקפלים את פינות העיגול כלפי פנימה ממש כמו אוזן המן.
      • הופכים את הביצ'ק על חלקו המקופל ומניחים על מגש מרופד נייר אפייה ומקררים במקרר 10 דקות.
      • 11. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 12. טורפים ביצה אחת וחלמון עם כפית מים קרים ומצפים את הביצ'ק היטב. זורים מעל קצח, זרעי כמון, פרג או כול העולה על רוחכם ואופים את הביצ'ק עד השחמה בין 8-11 דקות .

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -