- 1. מכניסים את מרכיבי הבצק מלבד המלח והמים למיקסר עם וו לישה. לשים היטב, מוסיפים מלח, מערבבים ותוך כדי המשך הערבוב מוסיפים מים בזילוף. לשים עד שהבצק אחיד וגמיש.
-
- 2. מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים במשך שעה וחצי עד שהבצק מכפיל נפחו.
-
- 3. בתום תהליך ההתפחה לשים את הבצק ויוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומניחים להתפחה שניה כעשר דקות מכוסים במגבת בד לחה.
-
- 4. עוטפים את הדלורית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 35 דקות.
-
- 5. לאחר צינון הדלורית חוצים ומנקים את הזרעים שלה ומוציאים את תכולתה באמצעות כף לתוך מסננת שתגיר נוזליה.
-
- 6. במחבת חמה יוצקים שמן הזית ומחממים קלות את השמן על אש בינונית. מוסיפים לשמן את הבצל המגורר והשום ומערבבים מיד בכף עץ.
-
- 7. לאחר אידוי קל של הבצל והשום מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים לתערובת הדלורית במסננת.
-
- 8. במחבת טפלון יבשה וחמה ועל להבה בינונית מטגנים את הבשר הקצוץ תוך כדי ערבוב ערני עד שהבשר צלוי לחלוטין. מוסיפים את הבשר למסננת הדלורית, מערבבים בעדינות את התערובת.
-
- 9. לאחר כחצי שעת סינון מוסיפים מלח, פלפל לבן ובהרט.
-
- 10. מרכיבים ואופים: את הכדורים יש לרדד על משטח מקומח קלות לעיגול דק ככול הניתן. מניחים כפית מהתערובת במרכז העיגול ומקפלים את פינות העיגול כלפי פנימה ממש כמו אוזן המן.
- הופכים את הביצ'ק על חלקו המקופל ומניחים על מגש מרופד נייר אפייה ומקררים במקרר 10 דקות.
-
- 11. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 12. טורפים ביצה אחת וחלמון עם כפית מים קרים ומצפים את הביצ'ק היטב. זורים מעל קצח, זרעי כמון, פרג או כול העולה על רוחכם ואופים את הביצ'ק עד השחמה בין 8-11 דקות .