פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      חמין בוכרי

      לכל עדה יש את החמין שלה, וגם הבוכרים אינם שונים: שם נוהגים להשתמש גם בבשר עוף, וגם בקישקע, ומוסיפים הרבה עגבניות. המתכון באדיבות השף מיקי זוארץ, ממעדניית "בלדי".

      8 מדרגים / 3.43 כוכבים

      החמין של שרון ויענקל'ה (נמרוד סונדרס)
      החמין של שרון ויענקל'ה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • חומרים ל-4-5 מנות:
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 1 קילו עגבניות אדומות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
      • 1 כף רסק עגבניות
      • 1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
      • 4 חתיכות שוקי עוף
      • 1 ק"ג בשר שריר
      • 2 כוסות אורז עגול שטוף במים ומסונן
      • 1 כף מלח גס
      • 2 ק"ג עצמות מח
      • 1 יח' קישקע

      אופן ההכנה

      • 1. לוקחים סיר בינוני מפלדה יצוקה או סיר אחר לחמין, יוצקים אליו את השמן ומחממים.
      • 2. כשהשמן חם יש מוסיפים את הגזר הקצוץ ומטגנים לגוון זהוב (לא לחרוך).
      • 3. מוסיפים לסיר את העגבניות הקצוצות ואת כף רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות.
      • 4. מוסיפים לתבשיל את הבשר, העצמות והעוף. מערבבים ומטגנים את הכל במשך רבע שעה עד שהעגבניות מתרככות היטב. ממשיכים לבשל על להבת גז בינונית ומערבבים מדי פעם.
      • 5. מוסיפים את האורז ומערבב ולתת לאורז לספוג את הנוזלים ולכבות את האש.
      • 6. לכסות את התבשיל בצלחת חרס הפוכה, ללחוץ עליה מעט כדי שהבשרים יכנסו לתוך האורז ולכסות במכסה הסיר. לקרר ולשים במקרר עד כניסת השבת. לפני כניסת השבת לשפוך על התבשיל 2 כוסות מים רותחים לכסות שנית בצלחת ומכסה הסיר.
      • 7. להכניס את הסיר לתנור אפיה על 120 מעלות (או חום שבת). יש אפשרות להעמיד את הסיר על פלטת שבת ולשים על הסיר כיסויים כבדים כדי לשמור על חום החמין.
      • 8. ניתן להוסיף מעל החמין קישואים ממולאים באורז, בשר ועגבניות עם מעט מלח ולסדר את הקישואים הממולאים מעל החמין בשכבה אחת ולאחר מכן להוסיף את המים החמים עד גובה הקישואים. כמו כן, ניתן להוסיף באמצע הקישואים קישקע ממולא עם בשר או עם קמח ושומן, ניתן להוסיף מעל צלחת החרס ביצים ותפו"א שטופים בתוך שקית רגילה ולכסות את הסיר במכסה.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -