וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין פרסי עם חיטה

בחמין הפרסי נהוג להשתמש יותר בחיטה ואורז, בשילוב עם חומוסים, מעט גריסים, וכמובן הרבה בשר. השף אבי שטייניץ מוסיף גם כפית של קינמון מעל התבשיל המוגמר, בשביל הניחוח.

מתכון מאת: אבי שטייניץ, מערכת וואלה

חמין פרסי.
חמין פרסי

מצרכים למתכון

  • רכיבים ל-4-6 מנות:
  • 500 גר' אסאדו, פרוסה עבה של אוסובוקו, 200 גר' עצמות חוליה, או מגשית נתחים למרק וחמין
  • 2/3 כוס חיטה שהושרה שעה לפני הבישול
  • 1/3 כוס אורז עגול
  • 2/3 כוס חומוס מושרה ללילה
  • 2/3 כוס גריסים שטופות היטב
  • 3 כפיות מלח
  • כפית מחוקה פלפל שחור
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • כף גדושה של פפריקה מתוקה
  • כפית קינמון ניתן להוסיף לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את נתחי הבשר בסיר, מוסיפים לסיר מים, ככפול מגובה הבשר, ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף, מוסיפים את החומוס ומבשלים כשעה.
  • 2. בזמן שהבשר מתבשל מחממים במחבת את השמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.
  • 3. בתום שעה הבישול מוסיפים לסיר את האורז, הבצל המטוגן, החיטה, הגריסים והתבלינים (חוץ מהקינמון) ומבשלים כחצי שעה נוספת עד שהנוזלים יספגו. לקראת ההכנסה לתנור מוסיפים מים רותחים עד גובה של 3 אצבעות מעל החומרים האחרים.
  • 4. מניחים סיר מכוסה היטב בתנור בחום של 100 מעלות או בסיר חשמלי או על פלטה ללילה. התוצאה היא חמין דליל מעט, שמעליו זורים קינמון בהגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully