פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חמין מרוקאי עם בשר טלה

      כדי לאכול חמין מושלם, לא צריכים להיות מרוקאים, רק צריך ללמוד מהמרוקאים. המפתח להכנת חמין טוב הוא הזמן בתנור, אבל מה נגיד? שווה כל רגע

      3 מדרגים / 3.36 כוכבים

      תבשיל חמין מרוקאי (נמרוד סונדרס)
      תבשיל חמין מרוקאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 1/4 1 כוס חומוס יבש
      • 1/4 כוס שמן צמחי
      • 3 כרישות (החלק הלבן בלבד) מנוקות היטב ופרוסות
      • 1 בצל קצוץ דק
      • 4 שיני שום קצוצות
      • 1 כוס אורז
      • 1/2 1 קילו בשר טלה חתוך לקוביות
      • 1 עוף חתוך לחתיכות לא גדולות
      • עצמות עם מח
      • 6 ביצים
      • 3 גזרים מקולפים ופרוסים
      • 1 כרוב קטן מנוקה וחתוך לרבעים
      • 250 גרם נקניק שום
      • 2 גבעולי מנטה
      • 3-4 כוסות ציר עוף או מים
      • כפית כמון
      • מלח ופלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את החומוס למשך הלילה, מסננים ומייבשים.
      • 2. מחממים תנור ל-150 מעלות.
      • 3. בסיר חרס גדול מחממים את השמן ומאדים מעט את הגזר, הבצל, השום והכרישה.
      • 4. מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים את כל המרכיבים חוץ מהחומוס. את החומוס שמים על שאר המרכיבים בתוך מעטפת בד חיתול.
      • 5. ממלאים את הסיר במים או בציר עם הכמון והפלפל.
      • 6. אופים לפחות 3 שעות.
      • 7. אוכלים חם, פושר, ולאורך כל השבת.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -