תבשיל סירקניז בוכרי
במנת הזו יש את כל הטוב של המטבח הבוכרי - אורז, בשר וירקות. מרכיבים פשוטים שעושים פלאים. מתכון מתוך "ששת - העוזר שלך במטבח" של אורלי פלאי ואבי שטייניץ.
מצרכים
- ל-4 מנות:
- 50 גרם שומן כבש
- 1 בצל קצוץ
- 1-2 גזרים חתוכים לרצועות בעובי סנטימטר
- מעט גרעיני כוסברה וזרעוני שומר כתושים
- 1/2 ק"ג כתף כבש חתוכה לקוביות קטנטנות
- 2 כוסות אורז בסמטי שהושרה חצי שעה במים, וסונן
- 1/2 כוס גרגרי חומוס מושרים לילה במים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 4 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
- 1. ממיסים שומן כבש בסיר כבד, מסננים ומוציאים רבע מהכמות לכוס, להמשך.
- 2. מוסיפים בצל, גזר, 2 שיני שום מעוכות, גרעיני כוסברה וזרעוני שומר, ומטגנים 10 דקות עד שהם זהובים ויפים, והשמן זהוב.
- 3. מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו קלות, מוסיפים פלפל ומלח, חומוס, אורז, ומערבבים.
- 4. מוסיפים 1/2 3 כוסות מים, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים היטב ומבשלים כחצי שעה או עד שהבשר מתרכך וכמעט מוכן לאכילה.
- 5. מערבבים את שומן הכבש שנשמר בצד עם 2 שיני שום כתושות וחצי כפית מלח. כשהתבשיל מוכן, מטפטפים עליו את השומן המתובל תוך כדי ערבוב-אוורור במזלג.
- 6. מגישים את תבשיל הסירקניז הבוכרי, וטורפים הכל.