וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל סירקניז בוכרי

במנת הזו יש את כל הטוב של המטבח הבוכרי - אורז, בשר וירקות. מרכיבים פשוטים שעושים פלאים. מתכון מתוך "ששת - העוזר שלך במטבח" של אורלי פלאי ואבי שטייניץ.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 50 גרם שומן כבש
  • 1 בצל קצוץ
  • 1-2 גזרים חתוכים לרצועות בעובי סנטימטר
  • מעט גרעיני כוסברה וזרעוני שומר כתושים
  • 1/2 ק"ג כתף כבש חתוכה לקוביות קטנטנות
  • 2 כוסות אורז בסמטי שהושרה חצי שעה במים, וסונן
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס מושרים לילה במים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 4 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים שומן כבש בסיר כבד, מסננים ומוציאים רבע מהכמות לכוס, להמשך.
  • 2. מוסיפים בצל, גזר, 2 שיני שום מעוכות, גרעיני כוסברה וזרעוני שומר, ומטגנים 10 דקות עד שהם זהובים ויפים, והשמן זהוב.
  • 3. מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו קלות, מוסיפים פלפל ומלח, חומוס, אורז, ומערבבים.
  • 4. מוסיפים 1/2 3 כוסות מים, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים היטב ומבשלים כחצי שעה או עד שהבשר מתרכך וכמעט מוכן לאכילה.
  • 5. מערבבים את שומן הכבש שנשמר בצד עם 2 שיני שום כתושות וחצי כפית מלח. כשהתבשיל מוכן, מטפטפים עליו את השומן המתובל תוך כדי ערבוב-אוורור במזלג.
  • 6. מגישים את תבשיל הסירקניז הבוכרי, וטורפים הכל.
  • קדירת בשר בסגנון יווני

  • פאייה חגיגית עם עוף

  • מנה שהיא ארוחה שלמה: אורז עם תרד וחומוס

  • קציצות עיראקיות של סבתא

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • תפוחי אדמה קראנצ'יים

  • פרגיות עם פאבה

  • שעועית בתנור בעגבניות ואורגנו

  • מג'דרה אטריות (חוראג' באסבעו)

  • סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה

  • ירקות שורש כבושים

  • פתיתים קלאסיים עם בצל מטוגן

  • פסטה עגבניות ואנשובי עם הפתעה פריכה

  • טחינה דלעת כתומה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully