מתכונים חמים

תבשיל סירקניז בוכרי

במנת הזו יש את כל הטוב של המטבח הבוכרי - אורז, בשר וירקות. מרכיבים פשוטים שעושים פלאים. מתכון מתוך "ששת - העוזר שלך במטבח" של אורלי פלאי ואבי שטייניץ.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 50 גרם שומן כבש
  • 1 בצל קצוץ
  • 1-2 גזרים חתוכים לרצועות בעובי סנטימטר
  • מעט גרעיני כוסברה וזרעוני שומר כתושים
  • 1/2 ק"ג כתף כבש חתוכה לקוביות קטנטנות
  • 2 כוסות אורז בסמטי שהושרה חצי שעה במים, וסונן
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס מושרים לילה במים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 4 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים שומן כבש בסיר כבד, מסננים ומוציאים רבע מהכמות לכוס, להמשך.
  • 2. מוסיפים בצל, גזר, 2 שיני שום מעוכות, גרעיני כוסברה וזרעוני שומר, ומטגנים 10 דקות עד שהם זהובים ויפים, והשמן זהוב.
  • 3. מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו קלות, מוסיפים פלפל ומלח, חומוס, אורז, ומערבבים.
  • 4. מוסיפים 1/2 3 כוסות מים, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים היטב ומבשלים כחצי שעה או עד שהבשר מתרכך וכמעט מוכן לאכילה.
  • 5. מערבבים את שומן הכבש שנשמר בצד עם 2 שיני שום כתושות וחצי כפית מלח. כשהתבשיל מוכן, מטפטפים עליו את השומן המתובל תוך כדי ערבוב-אוורור במזלג.
  • 6. מגישים את תבשיל הסירקניז הבוכרי, וטורפים הכל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully