מתכונים חמים

טלה מוקפץ עם תרד בקערות פילו

מתכון מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

בשר טחון בקערת פילו

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 400 גרם בשר טלה טחון (או בשר בקר מעורב בשומן טלה)
  • 400 גרם תרד טרי ושטוף
  • 3 בצלים בינוניים קצוצים
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כוס צנוברים
  • ¼ כוס צימוקים בהירים
  • 1כף תערובת תבלינים: בהרט או חוואייג' לקפה
  • 4 עלי פילו מופשרים
  • 3 כפות שמן זית להברשה
  • כוס יוגורט כבשים או טחינה מוכנה
  • שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים קערות מבצק הפילו: מברישים כל עלה בשמן זית, מקפלים את הקצוות, ומניחים בתבנית שקעים או על קעריות הפוכות. אופים בחום גבוה של 220 מעלות כ-3 דקות. מצננים על מגש או על צלחת גדולה.
  • 2. חותכים את התרד לרצועות דקיקות: מחזיקים חופן עלים צפוף יחד, ופורסים דק.
  • 3. להכנת הרוטב, מחממים את היוגורט בצנצנת זכוכית, המונחת בתוך קערת מים פושרים. מוסיפים מעט שום כתוש ומלח, וכמה טיפות שמן זית. לפני הגשה מנערים היטב. לחילופין, אם בוחרים ברוטב טחינה, מדללים טחינה גולמית במים, ומוסיפים לימון ומלח.
  • 4. בווק או בסיר רחב, על אש גבוהה, מטגנים את הבצל בשמן. כשהבצל זהוב, מוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים ומפוררים תוך כדי טיגון, כמו כשמכינים רוטב בולונז.
  • 5. כשכל הבשר מפורר, מוסיפים את רצועות התרד ואת תערובת התבלינים, הצימוקים והצנוברים. מטגנים עד שהבשר מוכן, בוזקים פטרוזיליה ומערבבים.
  • 6. מסדרים את קערות הפילו על צלחות, ממלאים בתערובת הבשר, ויוצקים יוגורט חם או טחינה מסביב לצלחת. מגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully