- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית מרופדת נייר אפיה.
- 2. מרסקים עגבנייה אחת על פומפייה ואת השנייה קוצצים לקוביות קטנות.
- 3. מחממים במחבת רחבה, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבשר עם התבלינים תוך ערבבו והפיכתו לפירורים רק עד שמחליף את צבעו. אנחנו רוצים אותו עסיסי ולא יבש. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניה הקצוצה ומערבבים.
- 4. חוצים את הפיתות לשני עיגולים, מברישים אותם בשמן זית ועורמים מעל כל אחת מהבשר המתובל.
- 5. מכניסים לתנור החם ל-10-15 דקות, עד שהפיתות מקבלות מעטה קריספי והבשר משחים מעט אבל לא מתייבש. מומלץ להגיש עם טחינה וסלט.
- גיוונים ותוספות:
- לפני שמטגנים את הבשר מזהיבים בצל קטן קצוץ ו/או 2-3 שינים שום קצוצות.
- כמוסיפים את העגבניות מוסיפים 3-4 כפות של פטרוזיליה קצוצה.