וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עראייס מעורב ירושלמי

תבשיל מעורב ירושלמי בתוך חצאי פיתה. הכל יחד עובר צליה על המנגל או צריבה על מחבת פסים. תענוג אמיתי

מתכון מאת: .

עוף טוב מעורב. נמרוד סונדרס,
עוף טוב מעורב/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • עבור 3-5 מנות
  • שמן זית
  • בצל בינוני, קלוף ופרוס דק
  • 1/2 כפית אבקת קארי
  • 1/2כפית כמון או כורכום טחון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 200 גרם פרגית עוף, חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם כבדי עוף, מנוקים וחתוכים לפרוסות
  • 100 גרם לבבות, מנוקים מהחלק העליון וחתוכים גס
  • 100 גרם טחול עוף (רשות. ניתן להמיר ב- 150 גרם נוספים של כבדים ולבבות)
  • 3 פיתות

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים בהכנה בבית: במחבת עם שמן זית שמים מטגנים את הבצל במחבת מעל להבה גבוהה כ-8 דקות תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב.
  • 2. מוסיפים את כל התבלינים כולל המלח והפלפל, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לקערה.
  • 3. מוסיפים עוד מעט שמן זית למחבת וכשהיא לוהטת מניחים בה את חלקי העוף (באזורים שונים, ככה שכולם יקבלו מנת חום הגונה). צורבים אותם היטב 2 דקות מצד אחד ואז מקפיצים חצי דקה נוספת עד שהתבשלו כמעט לחלוטין. מכבים את האש ומעבירים את המעורב לקערה יחד עם הבצל המטוגן. מערבבים ונותנים לתערובת להתקרר מעט.
  • 4. חוצים את הפיתות וממלאים אותן במעורב (חשוב לא למלא יותר מדי כדי לא לקרוע את הפיתות).
  • 5. ממשיכים על המנגל: מזלפים על הפיתות שמן זית משני הצדדים. צורבים על החלק הכי חם של המנגל 1-2 דקות מכל צד עד קבלת סימני גריל. מעבירים לחלק פחות לוהט של המנגל וצולים עוד 1-2 דקות נוספות, תוך כדי שמקפידים להפוך כל חצי דקה, עד שהפיתה פריכה. מגישים מיד עם טחינה ועמבה.
  • 6. אם ממשיכים בהכנה בבית: מזלפים על הפיתות שמן זית משני הצדדים. צורבים במחבת פסים או מחבת רגילה 1-2 דקות מכל צד עד הזהבה קלה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-7-8 דקות או עד שהפיתות פריכות. מוציאים ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully