מתכונים חמים

עראייס מעורב ירושלמי

תבשיל מעורב ירושלמי בתוך חצאי פיתה. הכל יחד עובר צליה על המנגל או צריבה על מחבת פסים. תענוג אמיתי

מתכון מאת: .
    • עוף

    • ארוחת צהריים

    • בשר

    עוף טוב מעורב (צילום: נמרוד סונדרס)

    מחשבון המרות

    מצרכים

    • עבור 3-5 מנות
    • שמן זית
    • בצל בינוני, קלוף ופרוס דק
    • 1/2 כפית אבקת קארי
    • 1/2כפית כמון או כורכום טחון
    • מלח ופלפל שחור גרוס
    • 200 גרם פרגית עוף, חתוכה לקוביות קטנות
    • 100 גרם כבדי עוף, מנוקים וחתוכים לפרוסות
    • 100 גרם לבבות, מנוקים מהחלק העליון וחתוכים גס
    • 100 גרם טחול עוף (רשות. ניתן להמיר ב- 150 גרם נוספים של כבדים ולבבות)
    • 3 פיתות
    למחשבון המרה

    אופן ההכנה

    • 1. מתחילים בהכנה בבית: במחבת עם שמן זית שמים מטגנים את הבצל במחבת מעל להבה גבוהה כ-8 דקות תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב.
    • 2. מוסיפים את כל התבלינים כולל המלח והפלפל, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לקערה.
    • 3. מוסיפים עוד מעט שמן זית למחבת וכשהיא לוהטת מניחים בה את חלקי העוף (באזורים שונים, ככה שכולם יקבלו מנת חום הגונה). צורבים אותם היטב 2 דקות מצד אחד ואז מקפיצים חצי דקה נוספת עד שהתבשלו כמעט לחלוטין. מכבים את האש ומעבירים את המעורב לקערה יחד עם הבצל המטוגן. מערבבים ונותנים לתערובת להתקרר מעט.
    • 4. חוצים את הפיתות וממלאים אותן במעורב (חשוב לא למלא יותר מדי כדי לא לקרוע את הפיתות).
    • 5. ממשיכים על המנגל: מזלפים על הפיתות שמן זית משני הצדדים. צורבים על החלק הכי חם של המנגל 1-2 דקות מכל צד עד קבלת סימני גריל. מעבירים לחלק פחות לוהט של המנגל וצולים עוד 1-2 דקות נוספות, תוך כדי שמקפידים להפוך כל חצי דקה, עד שהפיתה פריכה. מגישים מיד עם טחינה ועמבה.
    • 6. אם ממשיכים בהכנה בבית: מזלפים על הפיתות שמן זית משני הצדדים. צורבים במחבת פסים או מחבת רגילה 1-2 דקות מכל צד עד הזהבה קלה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-7-8 דקות או עד שהפיתות פריכות. מוציאים ומגישים מיד.

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully