פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פרגית עם ירקות צלויים על פיתה

      מתכון לפרגית צלוי שמומלץ להגיש על פיתה קלויה וירקות צלויים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוף טוב פרגיות (יח
      עוף טוב פרגיות (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • עבור 3 מנות:
      • לפרגית:
      • 600 גרם פרגית עוף, משוטחת מעט לעובי 1 ס"מ בערך, אפשר לבקש מהקצב וחתוכה גס
      • 1 כף תערובת קייג'ון (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 2-3 כפות שמן, לצריבת הפרגיות
      • לירקות:
      • 3 פלפלים (אפשר מצבעים שונים, למשל אדום, כתום וצהוב)
      • 1 חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
      • 3-4 כפות שמן זית
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • לפיתה:
      • 3 פיתות
      • 3-4 כפות שמן זית
      • להגשה:
      • טחינה ביתית
      • מעט פטרוזיליה קצוצה גס

      אופן ההכנה

      • 1. הירקות: חוצים את הפלפלים לאורך ומסירים את הליבה. מניחים בקערה יחד עם טבעות החציל, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים היטב. צולים על מנגל 2-3 דקות מכל צד עד התרככות, או לחלופין מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות 20 דקות או עד ריכוך. שומרים בצד בטמפ' החדר.
      • 2.הפיתות: פותים את הפיתות לרוחבן לקבלת שתי פרוסות, משמנים מברישים בשמן זית וקולים על המנגל דקה או עד הזהבה קלה.
      • 3.הפרגית: מערבבים בצלחת שטוחה את השמן הרגיל, תערובת הקייג'ון ומלח ופלפל. מניחים את נתחי העוף בתערובת התבלינים והופכים כך שכל הנתחים יכוסו בה.
      • 4. מוציאים את הפרגיות מתערובת התיבול וצורבים אותן על מנגל לוהט 3-4 דקות מכל צד לחלופין, ניתן לצלות במחבת פסים.
      • 5.ההגשה: מסדרים על חצאי הפיתות הקלויות מפרוסות מהחצילים והפלפלים. מניחים מעליהם את הפרגית ומוסיפים מעל מעט טחינה ביתית ופטרוזיליה קצוצה.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -