פרגית עם ירקות צלויים על פיתה
מתכון לפרגית צלוי שמומלץ להגיש על פיתה קלויה וירקות צלויים
עוף טוב פרגיות (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- עבור 3 מנות:
- לפרגית:
- 600 גרם פרגית עוף, משוטחת מעט לעובי 1 ס"מ בערך, אפשר לבקש מהקצב וחתוכה גס
- 1 כף תערובת קייג'ון (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2-3 כפות שמן, לצריבת הפרגיות
- לירקות:
- 3 פלפלים (אפשר מצבעים שונים, למשל אדום, כתום וצהוב)
- 1 חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 3-4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לפיתה:
- 3 פיתות
- 3-4 כפות שמן זית
- להגשה:
- טחינה ביתית
- מעט פטרוזיליה קצוצה גס
- 1. הירקות: חוצים את הפלפלים לאורך ומסירים את הליבה. מניחים בקערה יחד עם טבעות החציל, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים היטב. צולים על מנגל 2-3 דקות מכל צד עד התרככות, או לחלופין מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות 20 דקות או עד ריכוך. שומרים בצד בטמפ' החדר.
- 2.הפיתות: פותים את הפיתות לרוחבן לקבלת שתי פרוסות, משמנים מברישים בשמן זית וקולים על המנגל דקה או עד הזהבה קלה.
- 3.הפרגית: מערבבים בצלחת שטוחה את השמן הרגיל, תערובת הקייג'ון ומלח ופלפל. מניחים את נתחי העוף בתערובת התבלינים והופכים כך שכל הנתחים יכוסו בה.
- 4. מוציאים את הפרגיות מתערובת התיבול וצורבים אותן על מנגל לוהט 3-4 דקות מכל צד לחלופין, ניתן לצלות במחבת פסים.
- 5.ההגשה: מסדרים על חצאי הפיתות הקלויות מפרוסות מהחצילים והפלפלים. מניחים מעליהם את הפרגית ומוסיפים מעל מעט טחינה ביתית ופטרוזיליה קצוצה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה