פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      גירוס פרגית ופיתה יוונית במחבת

      מסעדת הצועניה מיפו מלמדת את הדרך להרים ארוחה במחבת: נתחי פרגיות צלויות מתובלות לצד פיתות חמות וטריות

      13 מדרגים / 3.08 כוכבים

      גירוס פרגית של הצועניה (נמרוד סונדרס)
      גירוס פרגית של הצועניה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • עבור 5-6 מנות
      • 1 קילו פרגית מנוקה וחתוכה לקוביות
      • למרינדה:
      • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
      • 1 לימון עבור גרידה ומיץ
      • 2 כפיות פפריקה מעושנת
      • 1 כפית טימין יבש
      • 1/2כפית פלפל שאטה
      • מלח
      • פלפל
      • 150 מ"ל שמן זית
      • לפיתות היווניות:
      • עבור 6 פיתות
      • 1 כפית סוכר
      • 2 כפיות שמרים יבשים
      • 160 מ"ל חלב (2/3 כוס)
      • 80 מ"ל מים (3/4 כוס)
      • 320 גרם קמח (1/4 2 כוסות)
      • כפית מלח
      • כפית עלי טימין טרי
      • 1 כף שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. הגירוס: מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את הפרגיות למינימום שעה ועד לילה. מטגנים את הפרגיות על הפלנצ'ה או במחבת ברזל ומגישים עם פיתה יוונית, בצל מטוגן וצזיקי או טחינה.
      • 2. הפיתות: מערבבים סוכר, חלב, מים ושמרים עד שהשמרים והסוכר נמסים ומניחים בצד ל- 5 דקות.
      • 3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, טימין ומלח.
      • 4. מוסיפים לתערובת השמרים כף שמן זית, מערבבים ומוסיפים לתערובת הקמח. מערבבים עד שנוצר בצק.
      • 5. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים 4-5 דקות.
      • מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת. מתפיחים כ-40 דקות.
      • 6. מחממים מחבת על אש בינונית ובינתיים משמנים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ובעזרת מערוך משטחים לפיתות בקוטר 20 ס"מ.
      • 7. מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומטגנים 1-2 דק מכל צד.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -