גירוס פרגית ופיתה יוונית במחבת
מסעדת הצועניה מיפו מלמדת את הדרך להרים ארוחה במחבת: נתחי פרגיות צלויות מתובלות לצד פיתות חמות וטריות
מצרכים
- עבור 5-6 מנות
- 1 קילו פרגית מנוקה וחתוכה לקוביות
- למרינדה:
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 לימון עבור גרידה ומיץ
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 1 כפית טימין יבש
- 1/2כפית פלפל שאטה
- מלח
- פלפל
- 150 מ"ל שמן זית
- לפיתות היווניות:
- עבור 6 פיתות
- 1 כפית סוכר
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 160 מ"ל חלב (2/3 כוס)
- 80 מ"ל מים (3/4 כוס)
- 320 גרם קמח (1/4 2 כוסות)
- כפית מלח
- כפית עלי טימין טרי
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה
- 1. הגירוס: מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את הפרגיות למינימום שעה ועד לילה. מטגנים את הפרגיות על הפלנצ'ה או במחבת ברזל ומגישים עם פיתה יוונית, בצל מטוגן וצזיקי או טחינה.
- 2. הפיתות: מערבבים סוכר, חלב, מים ושמרים עד שהשמרים והסוכר נמסים ומניחים בצד ל- 5 דקות.
- 3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, טימין ומלח.
- 4. מוסיפים לתערובת השמרים כף שמן זית, מערבבים ומוסיפים לתערובת הקמח. מערבבים עד שנוצר בצק.
- 5. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים 4-5 דקות.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת. מתפיחים כ-40 דקות.
- 6. מחממים מחבת על אש בינונית ובינתיים משמנים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ובעזרת מערוך משטחים לפיתות בקוטר 20 ס"מ.
- 7. מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומטגנים 1-2 דק מכל צד.