- 1. הגירוס: מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את הפרגיות למינימום שעה ועד לילה. מטגנים את הפרגיות על הפלנצ'ה או במחבת ברזל ומגישים עם פיתה יוונית, בצל מטוגן וצזיקי או טחינה.
-
- 2. הפיתות: מערבבים סוכר, חלב, מים ושמרים עד שהשמרים והסוכר נמסים ומניחים בצד ל- 5 דקות.
-
- 3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, טימין ומלח.
-
- 4. מוסיפים לתערובת השמרים כף שמן זית, מערבבים ומוסיפים לתערובת הקמח. מערבבים עד שנוצר בצק.
-
- 5. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים 4-5 דקות.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת. מתפיחים כ-40 דקות.
-
- 6. מחממים מחבת על אש בינונית ובינתיים משמנים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ובעזרת מערוך משטחים לפיתות בקוטר 20 ס"מ.
-
- 7. מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומטגנים 1-2 דק מכל צד.