גירוס פרגית ופיתה יוונית במחבת

מסעדת הצועניה מיפו מלמדת את הדרך להרים ארוחה במחבת: נתחי פרגיות צלויות מתובלות לצד פיתות חמות וטריות

מתכון מאת: מערכת וואלה!
גירוס פרגית של הצועניה. נמרוד סונדרס
גירוס פרגית של הצועניה

מצרכים

  • עבור 5-6 מנות
  • 1 קילו פרגית מנוקה וחתוכה לקוביות
  • למרינדה:
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 לימון עבור גרידה ומיץ
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1 כפית טימין יבש
  • 1/2כפית פלפל שאטה
  • מלח
  • פלפל
  • 150 מ"ל שמן זית
  • לפיתות היווניות:
  • עבור 6 פיתות
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 160 מ"ל חלב (2/3 כוס)
  • 80 מ"ל מים (3/4 כוס)
  • 320 גרם קמח (1/4 2 כוסות)
  • כפית מלח
  • כפית עלי טימין טרי
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. הגירוס: מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את הפרגיות למינימום שעה ועד לילה. מטגנים את הפרגיות על הפלנצ'ה או במחבת ברזל ומגישים עם פיתה יוונית, בצל מטוגן וצזיקי או טחינה.
  • 2. הפיתות: מערבבים סוכר, חלב, מים ושמרים עד שהשמרים והסוכר נמסים ומניחים בצד ל- 5 דקות.
  • 3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, טימין ומלח.
  • 4. מוסיפים לתערובת השמרים כף שמן זית, מערבבים ומוסיפים לתערובת הקמח. מערבבים עד שנוצר בצק.
  • 5. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים 4-5 דקות.
  • מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת. מתפיחים כ-40 דקות.
  • 6. מחממים מחבת על אש בינונית ובינתיים משמנים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ובעזרת מערוך משטחים לפיתות בקוטר 20 ס"מ.
  • 7. מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומטגנים 1-2 דק מכל צד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully