מתכונים חמים

בורקס ממולא בשר

מאפה בצק עלים ממולא בשר טחון, מתובל וטעים בטירוף. מתכון שתמיד מצליח וקוצר המון שבחים ומחמאות בלי לעבוד לקשה

מתכון מאת: טלי ניסים, מערכת וואלה! אוכל
  • 20 דקות עבודה

  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 8 סועדים

מתכון שתמיד מצליח וקוצר מחמאות בלי לעבוד קשה. בצק עלים במילוי בשר טחון ופטריות (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • למלית בשר:

    • 3 כפותשמן זית
    • 1 בצל גדול, קצוץ דק
    • 1 ק״גבשר טחון בקר
    • 1 סלסלתפטריות קצוצות
    • 1 חופןפטרוזיליה
    • 1 כףרוטב סויה
    • מעטפלפל שחור גרוס
    • מעטכמון
    • מעטפפריקה חריפה
    • מעטמלח לפי הטעם (או כפית אבקת מרק עוף)
    • 1 ביצה
  • לבצק:

    • 1 ק״גבצק עלים או פילאס מופשר במקרר
    • ביצה להברשה
    • שומשום לבן או שחור
  • זה הכי פשוט והכי קל ויש שיגידו שזו אפילו לא נחשב "לבשל" אבל אין מה לעשות בורקס ביתי מבצק עלים קנוי ממולא בבשר טחון עם בצל ופטריות, מתובל נכון, זו פשוט חגיגה שאין ילד או מבוגר שיכול לעמוד בפניה.
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים בורקס ממולא בשר?

  • 1מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2במחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר והפטריות ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו וכמעט לא נשארו נוזלים.
  • 3מוסיפים את הסויה והתבלינים, מערבבים ומתקנים תיבול לפי הצורך. שימו לב שהסויה גם מלוחה ואין צורך בהרבה מלח.
  • 4מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומניחים בצד להתקרר. כשהתערובת קרה שוברים פנימה את הביצה ומערבבים.
  • 5מכינים 3- 4 רולדות או שבלולים אישיים: פותחים את הבצק על גבי משטח עבודה, חותכים ליריעות בגודל הרצוי, מסדרים לאורכן את תערובת הבשר ומקפלים מעל המילוי כמו רולדה. ליצירת שבלולים אישיים ניתן לחתוך למלבנים של 10 ס"מ, לגלגל ולקפל לצורת שבלול .
  • 6מברישים בביצה מפזרים שומשום ומכניסים לתנור ל-45 דקות או עד השחמה יפה של הבצק.
  • 6מעולה לארוחת צהריים משפחתית ליד ירקות חתוכים טרי וטחינה, לשולחן של שבת וגם לאירוח. כי לפעמים לא צריך לעמוד שעות במטבח "ולבשל" בשביל לגרום לכולם להיות מאושרים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully