בורקס ממולא בשר
מאפה בצק עלים ממולא בשר טחון, מתובל וטעים בטירוף. מתכון שתמיד מצליח וקוצר המון שבחים ומחמאות בלי לעבוד לקשה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
למלית בשר:
- 3כפותשמן זית
- 1בצל גדול, קצוץ דק
- 1ק״גבשר טחון בקר
- 1סלסלתפטריות קצוצות
- 1חופןפטרוזיליה
- 1כףרוטב סויה
- מעטפלפל שחור גרוס
- מעטכמון
- מעטפפריקה חריפה
- מעטמלח לפי הטעם (או כפית אבקת מרק עוף)
- 1ביצה
לבצק:
- 1ק״גבצק עלים או פילאס מופשר במקרר
- ביצה להברשה
- שומשום לבן או שחור
- מחשבון המרות
- זה הכי פשוט והכי קל ויש שיגידו שזו אפילו לא נחשב "לבשל" אבל אין מה לעשות בורקס ביתי מבצק עלים קנוי ממולא בבשר טחון עם בצל ופטריות, מתובל נכון, זו פשוט חגיגה שאין ילד או מבוגר שיכול לעמוד בפניה.
אופן ההכנה
איך מכינים בורקס ממולא בשר?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2במחבת רחבה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר והפטריות ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו וכמעט לא נשארו נוזלים.
- 3מוסיפים את הסויה והתבלינים, מערבבים ומתקנים תיבול לפי הצורך. שימו לב שהסויה גם מלוחה ואין צורך בהרבה מלח.
- 4מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומניחים בצד להתקרר. כשהתערובת קרה שוברים פנימה את הביצה ומערבבים.
- 5מכינים 3- 4 רולדות או שבלולים אישיים: פותחים את הבצק על גבי משטח עבודה, חותכים ליריעות בגודל הרצוי, מסדרים לאורכן את תערובת הבשר ומקפלים מעל המילוי כמו רולדה. ליצירת שבלולים אישיים ניתן לחתוך למלבנים של 10 ס"מ, לגלגל ולקפל לצורת שבלול .
- 6מברישים בביצה מפזרים שומשום ומכניסים לתנור ל-45 דקות או עד השחמה יפה של הבצק.
- מעולה לארוחת צהריים משפחתית ליד ירקות חתוכים טרי וטחינה, לשולחן של שבת וגם לאירוח. כי לפעמים לא צריך לעמוד שעות במטבח "ולבשל" בשביל לגרום לכולם להיות מאושרים.