קציצות ברוטב מנגולד
השף אמיר קרונברג מכין קציצות בשר אווריריות ונימוחות עם בורגול, ברוטב ירוק של מנגולד וכל הירוקים שיש במקרר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12 קציצות בערך:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 כוס בורגול דק מושרה בכוס מים פושרים ומעט מלח, כחצי שעה
- 1 בצל לבן קצוץ דק
- 1 צרור קצוץ כוסברה
- 1 נענע קצוץ גס
- 1 צרור מנגולד קצוץ גס מופרד לגבעולים ועלים
- צרור שמיר קצוץ
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 ליטר מים
- חצי כוס מיץ לימון
- מלח ופלפל
- כף שמן לטיגון
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר, מוסיפים שמן, ומטגנים את גבעולי המנגולד כדקה. מוסיפים את שאר הירוקים.
- 2. כשהריח עולה, מוסיפים מים ומתבלים במלח ופלפל.
- 3. בקערה שמים את הבשר, שמיר, פטרוזיליה, בצל, בורגול, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה וביצה. לשים לתערובת אחידה.
- 4. יוצרים מהבשר קציצות בגודל רצוי וזורקים לרוטב הלוהט, לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון. מבשלים כ-45 דקות. מומלץ להגיש עם אורז פרסי.