מתכונים חמים

קציצות ברוטב מנגולד

השף אמיר קרונברג מכין קציצות בשר אווריריות ונימוחות עם בורגול, ברוטב ירוק של מנגולד וכל הירוקים שיש במקרר

מתכון מאת: אמיר קרונברג ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

(צילום: PRIMA FILMS

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-12 קציצות בערך:
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 כוס בורגול דק מושרה בכוס מים פושרים ומעט מלח, כחצי שעה
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 1 צרור קצוץ כוסברה
  • 1 נענע קצוץ גס
  • 1 צרור מנגולד קצוץ גס מופרד לגבעולים ועלים
  • צרור שמיר קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ליטר מים
  • חצי כוס מיץ לימון
  • מלח ופלפל
  • כף שמן לטיגון
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר, מוסיפים שמן, ומטגנים את גבעולי המנגולד כדקה. מוסיפים את שאר הירוקים.
  • 2. כשהריח עולה, מוסיפים מים ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. בקערה שמים את הבשר, שמיר, פטרוזיליה, בצל, בורגול, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה וביצה. לשים לתערובת אחידה.
  • 4. יוצרים מהבשר קציצות בגודל רצוי וזורקים לרוטב הלוהט, לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון. מבשלים כ-45 דקות. מומלץ להגיש עם אורז פרסי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully