וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק טלה עם ירקות ותפוחים

לפניכם מתכון קל ופשוט להכנה לכתף טלה עסיסית ושחומה שנצלתה עם ירקות שורש ותפוחים ביין ועשבי תיבול

מתכון מאת: מערכת וואלה

שוק טלה עם ירקות ותפוחים בתנור. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן,
שוק טלה עם ירקות ותפוחים בתנור/צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 8 סועדים
  • 1 כתף טלה עם העצם במשקל של עד 2 קילו
  • 7 שיני שום חצויות
  • למרינדה:
  • 1/4 כוס דבש
  • 3 כפות חרדל
  • 1 חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 חבילת בזיליקום קצוצה דק
  • 1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כף מלח גס
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • לירקות:
  • 7 בצלים חצויים
  • 5 גזרים חתוכים לרבעים
  • 6 תפוחי עץ חתוכים לרבעים
  • 4 כוסות יין אדום
  • 2 ראשי שום חצויות
  • 1 חבילת טימין

אופן ההכנה

  • 1. חורצים בעזרת סכין חריצים בבשר ונועצים בהם את שיני השום.
  • 2. מערבבים בקערה את מרכיבי המרינדה: הדבש, החרדל, שמן הזית, המלח, הפלפל השחור, עשבי התיבול והפלפל החריף.
  • 3. מעסים את הנתח במרינדה ומניחים בתבנית גדולה מספיק (העצם יכולה לצאת החוצה) עם מעט שוליים.
  • 4. לקערת המרינדה (מה שנשאר ממנה) מכניסים את הפירות והירקות החתוכים ומערבבים.
  • 5. מסדרים את הירקות מסביב לשוק הטלה שבתבנית, יוצקים את היין ומניחים את חצאי ראשי השום וענפי הטימין.
  • 6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל- 40 דקות.
  • 7. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום, מורידים את חום התנור ל-140 מעלות ומכניסים לשעה נוספת. מידי פעם פותחים ומשקים את הנתח בנוזלי הבישול.
  • 8. לאחר שעה מסירים שוב את נייר האלומיניום לשיזוף אחרון של 30 דקות. פורסים או מגישים שלם עם הרוטב והירקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully