שוק טלה עם ירקות ותפוחים
לפניכם מתכון קל ופשוט להכנה לכתף טלה עסיסית ושחומה שנצלתה עם ירקות שורש ותפוחים ביין ועשבי תיבול
שוק טלה עם ירקות ותפוחים בתנור (צילום: צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: יעל מגן)
מחשבון המרות
- כמות: עבור 8 סועדים
- 1 כתף טלה עם העצם במשקל של עד 2 קילו
- 7 שיני שום חצויות
- למרינדה:
- 1/4 כוס דבש
- 3 כפות חרדל
- 1 חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 חבילת בזיליקום קצוצה דק
- 1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כף מלח גס
- 1/2 כף פלפל שחור גרוס
- לירקות:
- 7 בצלים חצויים
- 5 גזרים חתוכים לרבעים
- 6 תפוחי עץ חתוכים לרבעים
- 4 כוסות יין אדום
- 2 ראשי שום חצויות
- 1 חבילת טימין
- 1. חורצים בעזרת סכין חריצים בבשר ונועצים בהם את שיני השום.
- 2. מערבבים בקערה את מרכיבי המרינדה: הדבש, החרדל, שמן הזית, המלח, הפלפל השחור, עשבי התיבול והפלפל החריף.
- 3. מעסים את הנתח במרינדה ומניחים בתבנית גדולה מספיק (העצם יכולה לצאת החוצה) עם מעט שוליים.
- 4. לקערת המרינדה (מה שנשאר ממנה) מכניסים את הפירות והירקות החתוכים ומערבבים.
- 5. מסדרים את הירקות מסביב לשוק הטלה שבתבנית, יוצקים את היין ומניחים את חצאי ראשי השום וענפי הטימין.
- 6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל- 40 דקות.
- 7. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום, מורידים את חום התנור ל-140 מעלות ומכניסים לשעה נוספת. מידי פעם פותחים ומשקים את הנתח בנוזלי הבישול.
- 8. לאחר שעה מסירים שוב את נייר האלומיניום לשיזוף אחרון של 30 דקות. פורסים או מגישים שלם עם הרוטב והירקות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה