פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאי תפוחים הולנדי

      מאפה קליל, אוורירי ונימוח עם שכבות דקיקות של תפוחי עץ ותערובת מתוקה וטעימה של "קרם" קינמון, סוכר ולימון

      42 מדרגים / 3.28 כוכבים

      אוכל הולנדי (אפיק גבאי)
      אוכל הולנדי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לתבנית בקוטר 26 או בתבנית מלבנית בגודל בינוני
      • לבצק:
      • 1/2 1 כוסות קמח רגיל
      • 1 כפית סוכר
      • 1/2 כפית מלח
      • 115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
      • .
      • 1/4 כוס מים קרים
      • למלית:
      • 1/2 5 כוסות תפוחי עץ ירוקים, קלופים ופרוסים
      • 1 כף מיץ לימון
      • 1/2 כוס סוכר
      • 1/4 כוס סוכר חום
      • 3 כפות קמח רגיל
      • 1/2 כפית קינמון
      • 1/4 כפית אגוז מוסקט
      • לציפוי:
      • 3/4 כוס קמח רגיל
      • 1/4 כוס סוכר
      • 1/4כוס סוכר חום
      • 40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. במעבד מזון עם וו גיטרה מכניסים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצרת תערובת פרורית. מוסיפים את המים ומערבבים עד שמתקבל כדור בצק.
      • 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים לצורת דיסק ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
      • 4. להרכבת הפאי: משמנים היטב תבנית עגולה, שמים לב שגם דפנות התבנית משומנות. מרפדים את התבנית בבצק.
      • 5. מערבבים יחד את כל חומרי המלית: תפוחים, מיץ לימון, שני סוגי הסוכרים, קמח, קינמון והמוסקט.
      • 6. מעבירים את תערובת המילוי לתבנית המצופה בבצק.
      • 7. להכנת הציפוי: בקערה בינונית מערבבים בעזרת מזלג את הקמח, שני סוגי הסוכרים והחמאה. יש לערבב עד שנוצרת תערובת פירורים. מפזרים את הפירורים מעל העוגה.
      • 8. מכניסים לתנור החם, אופים כ-50 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה מלמעלה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -