וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי תפוחים הולנדי

מאפה קליל, אוורירי ונימוח עם שכבות דקיקות של תפוחי עץ ותערובת מתוקה וטעימה של "קרם" קינמון, סוכר ולימון

מתכון מאת: רות יולס, מערכת וואלה אוכל

אוכל הולנדי. אפיק גבאי
אוכל הולנדי

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 26 או בתבנית מלבנית בגודל בינוני
  • לבצק:
  • 1/2 1 כוסות קמח רגיל
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • .
  • 1/4 כוס מים קרים
  • למלית:
  • 1/2 5 כוסות תפוחי עץ ירוקים, קלופים ופרוסים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 3 כפות קמח רגיל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • לציפוי:
  • 3/4 כוס קמח רגיל
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4כוס סוכר חום
  • 40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. במעבד מזון עם וו גיטרה מכניסים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצרת תערובת פרורית. מוסיפים את המים ומערבבים עד שמתקבל כדור בצק.
  • 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים לצורת דיסק ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  • 4. להרכבת הפאי: משמנים היטב תבנית עגולה, שמים לב שגם דפנות התבנית משומנות. מרפדים את התבנית בבצק.
  • 5. מערבבים יחד את כל חומרי המלית: תפוחים, מיץ לימון, שני סוגי הסוכרים, קמח, קינמון והמוסקט.
  • 6. מעבירים את תערובת המילוי לתבנית המצופה בבצק.
  • 7. להכנת הציפוי: בקערה בינונית מערבבים בעזרת מזלג את הקמח, שני סוגי הסוכרים והחמאה. יש לערבב עד שנוצרת תערובת פירורים. מפזרים את הפירורים מעל העוגה.
  • 8. מכניסים לתנור החם, אופים כ-50 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה מלמעלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully