פאי תפוחים הולנדי
מאפה קליל, אוורירי ונימוח עם שכבות דקיקות של תפוחי עץ ותערובת מתוקה וטעימה של "קרם" קינמון, סוכר ולימון
אוכל הולנדי (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- לתבנית בקוטר 26 או בתבנית מלבנית בגודל בינוני
- לבצק:
- 1/2 1 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 115 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- .
- 1/4 כוס מים קרים
- למלית:
- 1/2 5 כוסות תפוחי עץ ירוקים, קלופים ופרוסים
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס סוכר חום
- 3 כפות קמח רגיל
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- לציפוי:
- 3/4 כוס קמח רגיל
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4כוס סוכר חום
- 40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1. להכנת הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. במעבד מזון עם וו גיטרה מכניסים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצרת תערובת פרורית. מוסיפים את המים ומערבבים עד שמתקבל כדור בצק.
- 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים לצורת דיסק ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- 4. להרכבת הפאי: משמנים היטב תבנית עגולה, שמים לב שגם דפנות התבנית משומנות. מרפדים את התבנית בבצק.
- 5. מערבבים יחד את כל חומרי המלית: תפוחים, מיץ לימון, שני סוגי הסוכרים, קמח, קינמון והמוסקט.
- 6. מעבירים את תערובת המילוי לתבנית המצופה בבצק.
- 7. להכנת הציפוי: בקערה בינונית מערבבים בעזרת מזלג את הקמח, שני סוגי הסוכרים והחמאה. יש לערבב עד שנוצרת תערובת פירורים. מפזרים את הפירורים מעל העוגה.
- 8. מכניסים לתנור החם, אופים כ-50 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה מלמעלה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה