מתכונים חמים

טארט תפוחים

מתכון של מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

טארט תפוחים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 קוקוטים אישיים בקוטר 10 ס"מ ועומק 3 ס"מ:
  • 5 תפוחי עץ גרני סמית
  • 70 גרם חמאה
  • חצי כוס יין לבן
  • 100 גרם סוכר דמררה (חום)
  • לבצק:
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 90 גרם סוכר דמררה (חום)
  • 110 גרם קמח
  • 50 גרם קמח שקדים (אבקת שקדים טחונים)
  • 1 ביצה קרה
  • 60 גרם פקאן סיני גרוס
  • קורט מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: מערבבים במיקסר (עם וו לישה) חמאה וסוכר עד שהם מתאחדים. מוסיפים את קמח השקדים, הקמח והביצה, מערבבים כדקה ומוסיפים את הפקאן הסיני לסיבוב אחד בלבד. מצננים את הבצק כשעתיים במקרר.
  • 2. מקלפים את תפוחי העץ, חותכים לחצי ואז לפרוסות בעובי חצי ס"מ. במחבת רחבה, על אש גבוהה, מקפיצים את תפוחי העץ עם חמאה, יין לבן וסוכר עד שהם מתקרמלים ומקבלים זיגוג שחמחם. מצננים.
  • 3. משמנים את הקוקוטים בחמאה ומסדרים את התפוחים בתוכם בצורת מניפה.
  • 4. יוצרים כדורים אישיים מהבצק (כ-90-100 גרם לכדור). מרדדים בעזרת כף היד ומניחים על התפוחים המסודרים בקוקוט, כך שהבצק יכסה אותם.
  • 5. אופים בטמפרטורה של 190 מעלות צלזיוס כ-12-10 דקות.
  • 6. הופכים את הקוקוט על צלחת הגשה ומגישים עם גלידת וניל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully