מתכונים חמים

פאי תפוחים ושקדים

מתכון מאת: דנה מלמד ,מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

משהו מושחת לשבת

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 300 גר' קמח
  • 3 כפות שקדים טחונים
  • 200 גר' חמאה
  • 100 גר' סוכר
  • ביצה
  • לשכבת השקדים:
  • 100 גר' שקדים טחונים
  • 100 גר' חמאה רכה
  • 100 גר' סוכר
  • 1 ביצה
  • למילוי תפוחים:
  • 4-5 תפוחים ירוקים (סמית') קלופים ופרוסים
  • 4 כפות סוכר חום (אפשר גם לבן)
  • כפית קינמון
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות חמאה
  • כף סוכר לבן לזרייה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הקמח, השקדים והסוכר. מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מקמחים משטח עבודה, ומחלקים את הבצק ל1/3 ו2/3. יוצרים כדורמהחלק הגדול ומשטחים בתבנית. מכניסים להמתנה במקרר. את 1/3 הבצק הנותר עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • 2. ממיסים במחבת גדולה את החמאה, מוסיפים את פרוסות התפוחים, הסוכר, הקינמון והלימון. מטגנים קלות את התפוחים בחמאה עד שהם מתרככים מעט. מעבירים למסננת ומניחים לנוזלים לטפטף.
  • 3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 4. מכינים קרם שקדים: מקציפים ביחד את השקדים, החמאה והסוכר 3 דקות. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף עד שהיא נבלעת בתערובת.
  • 5. מורחים את קרם השקדים על הבצק המרודד. מעל שכבת השקדים, מניחים את התפוחים.
  • 6. מוציאים את ייתרת הבצק מהמקרר ומגררים בעזרת פומפיה גסה על גבי שכבת התפוחים. זורים את כף הסוכר הלבן מעל פירורי הבצק.
  • 7. אופים כ-45 דקות עד שפני הפאי זהובים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully