- 1. מערבבים את הקמח, השקדים והסוכר. מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מקמחים משטח עבודה, ומחלקים את הבצק ל1/3 ו2/3. יוצרים כדורמהחלק הגדול ומשטחים בתבנית. מכניסים להמתנה במקרר. את 1/3 הבצק הנותר עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
-
- 2. ממיסים במחבת גדולה את החמאה, מוסיפים את פרוסות התפוחים, הסוכר, הקינמון והלימון. מטגנים קלות את התפוחים בחמאה עד שהם מתרככים מעט. מעבירים למסננת ומניחים לנוזלים לטפטף.
-
- 3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
- 4. מכינים קרם שקדים: מקציפים ביחד את השקדים, החמאה והסוכר 3 דקות. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף עד שהיא נבלעת בתערובת.
-
- 5. מורחים את קרם השקדים על הבצק המרודד. מעל שכבת השקדים, מניחים את התפוחים.
-
- 6. מוציאים את ייתרת הבצק מהמקרר ומגררים בעזרת פומפיה גסה על גבי שכבת התפוחים. זורים את כף הסוכר הלבן מעל פירורי הבצק.
-
- 7. אופים כ-45 דקות עד שפני הפאי זהובים.