פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגת שמנת עם תפוחים וקינמון

      מתכון של בני סיידא מתוך הספר "קלות ומהירות - עוגות".

      5 מדרגים / 2.25 כוכבים

      מקלות קינמון (Artoday)
      מקלות קינמון (Artoday)

      מצרכים

      • למלית:
      • 6 תפוחים מסוג גרנד סמיט
      • 50 גרם חמאה
      • 4 כפות סוכר חום
      • מיץ מלימון בינוני
      • 1 כפית קינמון
      • 4 כפות עוגיות טחונות או פירורי לחם
      • לעוגה:
      • 2 כוסות סוכר
      • 4 ביצים
      • 2 מיכלי שמנת מתוקה
      • 3 כוסות קמח תופח
      • לעיטור:
      • אבקת סוכר
      • תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). קולפים את התפוחים, חוצים, מוציאים את הליבות ופורסים דק. ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התפוחים, הסוכר החום ומיץ הלימון ומטגנים, עד שהתפוחים יתרככו ובמחבת לא יישארו נוזלים. מסירים מהאש, מוסיפים את הקינמון והעוגיות הטחונות ומערבבים.
      • 2. שמים בקערת המערבל את הסוכר, הביצים ומיכל אחד של שמנת ומקציפים 4 דקות. מוסיפים לסירוגין את הקמח ומיכל נוסף של שמנת ומקציפים 5 דקות נוספות.
      • 3. יוצקים לתבנית מחצית מכמות הבצק, מסדרים מעליו את התפוחים ויוצקים את בלילת הבצק שנותרה. אופים כ-45 דקות, עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש.לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -