עוגה בחושה עם תפוחים מטוגנים, דבש וקינמון

עוגת תפוחי עץ ודבש בניחוח סתווי

מתכון מאת: מערכת וואלה!
דיפולט. דיפולט, מערכת וואלה!
דיפולט(צילום: דיפולט)

מצרכים

  • 1 ק"ג תפוחים מסוג גרנד סמיט
  • 350 גרם חמאה רכה
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 4 ביצים
  • 1/2 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • לזרייה:
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת או 2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). קולפים את התפוחים, מסירים את הליבות ופורסים ל-8 פלחים. ממיסים במחבת 100 גרם חמאה, מוסיפים את התפוחים ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים את הדבש והקינמון ומטגנים עד שהתפוחים יזהיבו.
  • 2. שמים בקערת המערבל את הסוכר ויתרת החמאה ומערבלים 5 דקות. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ואחר כך את הקמח, ומערבלים עד 3 דקות. מוסיפים לבלילה את התפוחים וקליפת הלימון ומערבבים היטב.
  • 3. יוצקים לתבנית וזורים מעל את הסוכר והקינמון. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully