פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגה בחושה עם תפוחים מטוגנים, דבש וקינמון

      מתכון של בני סיידא מתוך הספר 'קלות ומהירות - עוגות'.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תפוחים ירוקים (בוצ'צ'ו)
      תפוחים ירוקים (בוצ'צ'ו)

      מצרכים

      • 1 ק"ג תפוחים מסוג גרנד סמיט
      • 350 גרם חמאה רכה
      • 3 כפות דבש
      • 1 כפית קינמון
      • 1/4 1 כוסות סוכר
      • 4 ביצים
      • 1/2 2 כוסות קמח תופח
      • 1 כף קליפת לימון מגוררת
      • לזרייה:
      • 3 כפות סוכר
      • 1 כפית קינמון
      • תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת או 2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות.

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). קולפים את התפוחים, מסירים את הליבות ופורסים ל-8 פלחים. ממיסים במחבת 100 גרם חמאה, מוסיפים את התפוחים ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים את הדבש והקינמון ומטגנים עד שהתפוחים יזהיבו.
      • 2. שמים בקערת המערבל את הסוכר ויתרת החמאה ומערבלים 5 דקות. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ואחר כך את הקמח, ומערבלים עד 3 דקות. מוסיפים לבלילה את התפוחים וקליפת הלימון ומערבבים היטב.
      • 3. יוצקים לתבנית וזורים מעל את הסוכר והקינמון. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -