מתכונים חמים

קונפי ברווז על מצע פיתה וסלט פטרוזיליה

מתכון מאת: מתן שופן, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

ברווזים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4-6 מנות
  • 2-2.5 ק"ג בשר ברווז (עם העצמות): שוקיים, ירכיים וכנפיים. נתחים אלו "שריריים", ולכן מתאימים יותר לבישול ארוך. חשוב לא לפרק את הבשר מהעצמות לפני הבישול, שכן העצמות שומרות על עסיסיות הבשר
  • שמן זית - 500 מ"ל
  • חמאה - 500 גרם (ניתן להמיר ל-500 מ"ל שמן זית)
  • מלח (במידה והברווז אינו מוכשר)- 15 גרם
  • לסלט פטרוזיליה
  • 100 גרם עלי פטרוזיליה
  • 10 גרם סומאק
  • 40 גרם בצל סגול פרוס
  • 20 גרם מיץ לימון
  • 20 גרם שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • לפיתות
  • אפשר להמיר בפיתה קנויה, ולקלות אותה מעט על המחבת לפני הרכבת המנה
  • 1/2 קילו קמח לבן (1/2 3 כוסות +כף)
  • 25 גרם סוכר (2.5 כפות)
  • 2 גרם מים
  • 10 גרם שמרים
  • 5 גרם מלח
  • להגשה
  • יוגורט או טחינה סמיכה (3 כפות לכל סועד/מנה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.הברווז: מחממים מחבת, וצולים את חלקי הברווז כאשר הצד של העור פונה כלפי מטה. אין צורך להשתמש בשמן או בחמאה, כי לברווז יש מספיק שומן חיצוני.
  • 2. מסירים מהמחבת כאשר חלקי הברווז משחימים.
  • 3. מעבירים לסיר עם החמאה ושמן הזית כך שיכסו את חלקי הברווז (אפשר להמיר את החמאה בשמן זית). מביאים לבעבוע עדין, ומבשלים על אש קטנה למשך שלוש שעות.
  • מוציאים מהסיר.
  • 4. הפיתות: מערבבים את כל חומרי הגלם בלי המלח במיקסר עם וו גיטרה כרבע שעה על מהירות נמוכה. מוסיפים את המלח ולשים עוד חמש דקות. נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את עצמו.
  • 5. יוצרים כדורים של 50 גרם ומתפיחים שוב עד שהבצק מכפיל את עצמו.
  • 6. מחממים מחבת עם מעט שמן זית. לוקחים עיגול מהבצק, מותחים ומניחים על המחבת הרותחת. צולים את הפיתה במשך 2 דקות מכל צד.
  • 7. הרכבת המנה: מפרקים את הברווז מהעצם ולחתיכות קטנות (מעין שווארמה). מניחים את הפיתה הקלויה על צלחת.
  • 8. על גביה מורחים יוגורט או טחינה סמיכה. מערבבים את מרכיבי הסלט עם הברווז המפורק, ומניחים על גבי הפיתה. מגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully