קונפי ברווז
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים
- 2-2.5 ק"ג בשר ברווז (עם העצמות): שוקיים, ירכיים וכנפיים. נתחים אלו "שריריים", ולכן מתאימים יותר לבישול ארוך. חשוב לא לפרק את הבשר מהעצמות לפני הבישול, שכן העצמות שומרות על עסיסיות הבשר
- שמן זית - 500 מ"ל
- חמאה - 500 גרם (ניתן להמיר ל-500 מ"ל שמן זית)
- מלח (במידה והברווז אינו מוכשר)- 15 גרם
אופן ההכנה
- 1.מחממים מחבת, וצולים את חלקי הברווז כאשר הצד של העור פונה כלפי מטה. אין צורך להשתמש בשמן או בחמאה, כי לברווז יש מספיק שומן חיצוני.
- 2. מסירים מהמחבת כאשר חלקי הברווז משחימים.
- 3. מעבירים לסיר עם החמאה ושמן הזית כך שיכסו את חלקי הברווז (אפשר להמיר את החמאה בשמן זית). מביאים לבעבוע עדין, ומבשלים על אש קטנה למשך שלוש שעות.
- מוציאים מהסיר.