מתכונים חמים

ברווז שלם לצד רוטב תפוז וסלט פאפייה

מתכון מאת: מתן שופן, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

ברווזים (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4-6 סועדים
  • לברווז מטוגן:
  • ברווז שלם
  • שמן קנולה עד כיסוי (לפחות ליטר שמן)
  • נוזל להשרייה
  • 4 ליטר מים
  • 20 גרם מלח
  • 10 גרם סוכר
  • 5 שיני שום דפוקות
  • 6 עלי טימין
  • לסלט
  • 200 גרם פפאיה (בוסר)
  • 50 גרם עגבניות שרי
  • 20 גרם עלי נענע
  • לרוטב הסלט
  • 80 גרם מיץ לימון
  • 5 גרם אבקת טוגרשי
  • 5 גרם יוזו
  • 15 גרם רוטב דגים (פישסוס)
  • 10 גרם שמן שומשום
  • לרוטב תפוז:
  • 2 ליטר מיץ תפוזים טבעי
  • 250 גרם חמאה (עדיף חמאה צהובה)
  • מלח לפי הטעם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הגלם של הנוזל ומשרים בו את הברווז לילה.
  • 2. למחרת, מוציאים את הברווז ומייבשים. מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק (מספיק גדול כדי להכיל את הברווז בשלמותו) לטמפרטורה של 170 מעלות.
  • 3. מכניסים את הברווז, ומטגנים אותו למשך 45 דקות.
  • מוציאים את הברווז, ונותנים לו לנוח 10 דקות לפני שמגישים אותו. זמן המנוחה הוא חשוב כי הברווז עדיין ממשיך להתבשל.
  • סלט הפאפייה:
  • 4. פורסים את הפפאיה לג'וליאנים (מקלות) דקים.
  • 5. חוצים את עגבניות השרי. מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד.
  • 6. לאחר מכן מוסיפים את כל חומרי הגלם של הסלט, מערבבים ומגישים.
  • 7. הכנת רוטב התפוז: מבשלים את מיץ התפוזים על חום נמוך עד שהוא מצטמצם לרבע מהכמות (כלומר, נשאר בסיר 500 מ"ל).
  • 5. כשהמיץ המרוכז עדיין חם, מעבירים לבלנדר וטוחנים ביחד עם קוביות החמאה. מוסיפים מלח לפי הטעם.
  • 8. הרכבת המנה: מגישים את הברווז המטוגן בשלמותו במגש גדול, לצד קערת הסלט וקערה עם רוטב התפוזים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully