טיגון ברווז שלם בשמן עמוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 סועדים
- ברווז שלם
- שמן קנולה עד כיסוי (לפחות ליטר שמן)
- נוזל להשרייה
- 4 ליטר מים
- 20 גרם מלח
- 10 גרם סוכר
- 5 שיני שום דפוקות
- 6 עלי טימין
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הגלם של הנוזל ומשרים בו את הברווז לילה.
- 2. למחרת, מוציאים את הברווז ומייבשים. מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק (מספיק גדול כדי להכיל את הברווז בשלמותו) לטמפרטורה של 170 מעלות.
- 3. מכניסים את הברווז, ומטגנים אותו למשך 45 דקות.
- מוציאים את הברווז, ונותנים לו לנוח 10 דקות לפני שמגישים אותו. זמן המנוחה הוא חשוב כי הברווז עדיין ממשיך להתבשל.