וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טרין חצילים וגבינת עיזים

טרין חצילים וגבינת עיזים, מתכון של קייטרינג שקדים באדיבות שמן זית "חלוצה"

מתכון מאת: מערכת וואלה

טרין חצילים וגבינות עזים (מוטי פישביין - שמן חלוצה). מערכת וואלה
טרין חצילים וגבינות עזים (מוטי פישביין - שמן חלוצה)

מצרכים למתכון

  • 5 חצילים בינוניים קלופים ופרוסים לאורכם בעובי 8 מ"מ לערך.
  • 2 1/2 כוסות שמן זית איכותי (לטיגון)
  • 2 חב' גבינת סנט מור (כל חבילה 160 גר')
  • 2 חב' גבינת פרומעז (כל חבילה 120 גר')
  • כוס שמן זית איכותי
  • 8 עלי בזיליקום טריים
  • כמה עלי אורגנו טריים
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את פרוסות החציל על מגש ומוסיפים מלח (מעט).
  • משהים למשך חצי שעה.
  • 2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את החצילים עד השחמה.
  • 3. לאחר הטיגון מעבירים לנייר סופג וסופגים את שאריות השמן. מקררים.
  • 4. פורסים את הגבינות בעובי 2 מ"מ הפרוסה ומניחים בנפרד.
  • אופן הרכבת המנה:
  • 1. מרפדים בניילון נצמד תבנית אינגליש קייק קשיחה.
  • 2. מניחים שתי שכבות חצילים בתחתית התבנית זורים מלח ופלפל. מניחים שכבת גבינת פרומעז, עליה את עלי הבזיליקום ושכבה מגבינת הסנט מור.
  • 3. יוצקים 2 כפות שמן זית. מניחים שוב שכבות כמתואר לעיל אך במקום בזיליקום מפזרים את עלי האורגנו.
  • מכסים הכל בשכבת חציל ויוצקים שוב שמן זית.
  • סוגרים את הניילון ומניחים משקולת בת 1 ק"ג (כמו חבילת סוכר או מלח) על הטרין.
  • 4. מכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully