- 1. מניחים את פרוסות החציל על מגש ומוסיפים מלח (מעט).
- משהים למשך חצי שעה.
-
- 2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את החצילים עד השחמה.
-
- 3. לאחר הטיגון מעבירים לנייר סופג וסופגים את שאריות השמן. מקררים.
-
- 4. פורסים את הגבינות בעובי 2 מ"מ הפרוסה ומניחים בנפרד.
-
- אופן הרכבת המנה:
-
- 1. מרפדים בניילון נצמד תבנית אינגליש קייק קשיחה.
-
- 2. מניחים שתי שכבות חצילים בתחתית התבנית זורים מלח ופלפל. מניחים שכבת גבינת פרומעז, עליה את עלי הבזיליקום ושכבה מגבינת הסנט מור.
-
- 3. יוצקים 2 כפות שמן זית. מניחים שוב שכבות כמתואר לעיל אך במקום בזיליקום מפזרים את עלי האורגנו.
- מכסים הכל בשכבת חציל ויוצקים שוב שמן זית.
- סוגרים את הניילון ומניחים משקולת בת 1 ק"ג (כמו חבילת סוכר או מלח) על הטרין.
-
- 4. מכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה.