קרפצי'ו חצילים
מתכון של השף גיא פרץ ממלון "הולידיי אין" אשקלון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חציל בינוני (עדיף מזן בלאדי)
- 1 לימון טרי סחוט
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כף טחינה גולמית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 30 גר' גבינת פרמז'ן
- 3-4 עלי אורגנו טריים לקישוט
אופן ההכנה
- 1. קולים את החציל על להבה עד לריכוך מלא של כל הצדדים.
- 2. קולפים תחת מים זורמים ומניחים על צלחת הגשה.
- 3. מתבלים במלח, פלפל לימון ושמן זית, מפזרים מעל את הטחינה
- ומטפטפים את שמן השומשום.
- 4. להגשה - יוצרים סלילים דקים של גבינת פרמז'ן, בעזרת קולפן, מפזרים מעל ומעטרים בעלי אורגנו טריים.