מתכונים חמים

קרוסטיני עם ממרח כבד וריבת בצל

מתכון מאת: שף שגב משה, הארץ - פרינט
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

ממרח כבד עם תאנים

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-10 מנות ראשונות:
  • 700 גרם כבד עוף נקי
  • 5 כפות שמן זית
  • כפית פתיתי מלח צ'ילי (או מלח גס רגיל)
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 ביצים קשות מקולפות
  • לריבה:
  • 5 בצלים אדומים גדולים (700 גרם) קצוצים דק
  • 7 תאנים מיובשות (100 גרם) קצוצות
  • כוס סוכר חום (180 גרם)
  • חצי כפית אבקת קינמון
  • כוס יין אדום מתוק (260 מ"ל)
  • לקרוסטיני:
  • באגט טרי חתוך לפרוסות שוות בגודלן
  • חצי כפית אבקת קינמון
  • להגשה:
  • חצי כפית פתיתי מלח גס, מעט עלים ירוקים וצנוברים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הריבה: בסיר קטן מרתיחים את היין עם הסוכר, מבשלים ומערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מוסיפים בצל ותאנים ומערבבים היטב. מבשלים 10 דקות על להבה בינונית, מוסיפים אבקת קינמון ומערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד. מבשלים 15-20 דקות על אש נמוכה, עד שמתקבלת ריבת בצל סמיכה.
  • 2. קולים את הקרוסטיני: מחממים תנור לחום גבוה מאוד (230 מעלות), מניחים את הבאגט הפרוס בתבנית אפייה וקולים בתנור הלוהט 2 דקות או עד שמתקבל גוון שזוף. מוציאים את פרוסות הבאגט מהתנור, בעודן חמות מפזרים מעליהן אבקת קינמון.
  • 3. מכינים את ממרח הכבד: בקערה גדולה מערבבים את הכבדים עם 4 כפות שמן זית ומלח גס. מחממים היטב מחבת טפלון ומקפיצים בה את הכבדים. כאשר הכבדים מגיעים לרמת העשייה הרצויה מוסיפים 4 כפות גדושות של ריבת בצל ומקפיצים יחד. מעבירים למעבד מזון את תכולת המחבת ומוסיפים את הביצים הקשות. מפעילים את מעבד המזון בפולסים, כדי לא לקבל מרקם חלק לגמרי.
  • 4. הגשה: מורחים את ריבת הבצל על הקרוסטיני, מורחים מעל כמות נדיבה של הממרח, מפזרים עלים ירוקים וצנוברים, זורים מלח גס ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully