שורטברד פרמזן ורוזמרין

עוגיות חמאה מלוחות ומלאות ארומה, שמכינים מבצק פריך שיש בו אחוזי שומן גבוהים (ומכאן שמו short bread לחם שומן, מהמילה shortening).

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
עוגיות פרמזן. נמרוד סונדרס
עוגיות פרמזן

מצרכים

  • ל-8 משולשים:
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח רב תכליתי
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית עלי רוזמרין קצוצים
  • ½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מעבדים חמאה וקמח עם תבלינים וגבינה לפירורים.
  • 2. מוסיפים כף שמן זית ומפסיקים את העיבוד איך שהבצק נאסף לכדור.
  • 3. עוטפים בנילון ומניחים חצי שעה במקרר.
  • 4. משטחים לעיגול בעובי ס"מ וחותכים בגלגלת למשולשים. אפשר לקרוץ עוגיות.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים 20-25 דקות או עד שמתחיל להזהיב. מצננים ושומרים בכלי אטום למניעת לחות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully