שורטברד פרמזן ורוזמרין
עוגיות חמאה מלוחות ומלאות ארומה, שמכינים מבצק פריך שיש בו אחוזי שומן גבוהים (ומכאן שמו short bread לחם שומן, מהמילה shortening).
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 משולשים:
- 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח רב תכליתי
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית עלי רוזמרין קצוצים
- ½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מעבדים חמאה וקמח עם תבלינים וגבינה לפירורים.
- 2. מוסיפים כף שמן זית ומפסיקים את העיבוד איך שהבצק נאסף לכדור.
- 3. עוטפים בנילון ומניחים חצי שעה במקרר.
- 4. משטחים לעיגול בעובי ס"מ וחותכים בגלגלת למשולשים. אפשר לקרוץ עוגיות.
- 5. מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים 20-25 דקות או עד שמתחיל להזהיב. מצננים ושומרים בכלי אטום למניעת לחות.