לחמניות חלב וקשקבל

ארז קומורובסקי מאוהב בלחמניות האלה דווקא מאז שהרופא אמר לו שהרבה גבינה זה הרבה כולסטרול. לחמניות חלב וקשקבל לחג קלילות שכל אחד יכול להכין.

מתכון מאת: ארז קומורובסקי, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-20-30 לחמניות (תלוי בגודל):
  • 1 ק"ג קמח חלה
  • 40 גרם שמרים טריים/ כף ורבע שמרים יבשים
  • 650-700 מ"ל חלב מלא 3% (3 וחצי כוסות)
  • 4 חלמונים
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל לבן גרוס/כתוש
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • כף עלי טימין
  • 400 גרם גבינת קשקבל כבשים מגורדת
  • שמן זית עדין/חמאה לשימון

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמח לקערת מיקסר. מפזרים את השמרים, ומערבבים במהירות גבוהה עם וו לישה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושי שמרים.
  • 2. מוסיפים את החלב והחלמונים, ומערבבים במהירות נמוכה. לשים כ-5 דקות במהירות איטית, ומוסיפים לאט את קוביות החמאה להטמעה.
  • 3. מוסיפים את המלח, הפלפל, כף תימין ואגוז המוסקט, וממשיכים ללוש עוד 6-7 דקות במהירות גבוהה. מבליעים פנימה את הגבינה המגורדת ל-1/2 דקה-דקה.
  • 4. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית עדין/חמאה, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.
  • 5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעזרת מערוך למלבן גדול. מקמחים בעדינות, ובעזרת קלף מתכת חותכים לריבועים/ מלבנים.
  • 6, מניחים את הריבועים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מלמעלה מעט קשקבל מגוררת ומעט עלי תימין, מכסים בניילון ומניחים ל3/4 שעה-שעה.
  • 7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-25 דקות.
  • 8. מצננים מעט, ומגישים.
  • בויאקוס

  • לחמניות גבינה אווריריות מקמח טפיוקה

  • הבורקס של סבתא מריקה

  • פיתות מקמח כוסמין

  • לחם פונדו גבינות וירקות צלויים

  • קראנץ עגבניות מיובשות ומנצ'גו

  • לחמניות ממולאות בשר

  • בייגל שומשום ממולא גבינות ופלפלים

  • לחם נתלש עם עשבי תיבול

  • לחמניות באן במילוי פריקסה

  • לחמניות במילוי קבנוס

  • קרקר זרעי פשתן ושקדים

  • מנקיש זעתר

  • לחם פורים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully