וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות חלב וקשקבל

ארז קומורובסקי מאוהב בלחמניות האלה דווקא מאז שהרופא אמר לו שהרבה גבינה זה הרבה כולסטרול. לחמניות חלב וקשקבל לחג קלילות שכל אחד יכול להכין.

מתכון מאת: ארז קומורובסקי, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-20-30 לחמניות (תלוי בגודל):
  • 1 ק"ג קמח חלה
  • 40 גרם שמרים טריים/ כף ורבע שמרים יבשים
  • 650-700 מ"ל חלב מלא 3% (3 וחצי כוסות)
  • 4 חלמונים
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל לבן גרוס/כתוש
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • כף עלי טימין
  • 400 גרם גבינת קשקבל כבשים מגורדת
  • שמן זית עדין/חמאה לשימון

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמח לקערת מיקסר. מפזרים את השמרים, ומערבבים במהירות גבוהה עם וו לישה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושי שמרים.
  • 2. מוסיפים את החלב והחלמונים, ומערבבים במהירות נמוכה. לשים כ-5 דקות במהירות איטית, ומוסיפים לאט את קוביות החמאה להטמעה.
  • 3. מוסיפים את המלח, הפלפל, כף תימין ואגוז המוסקט, וממשיכים ללוש עוד 6-7 דקות במהירות גבוהה. מבליעים פנימה את הגבינה המגורדת ל-1/2 דקה-דקה.
  • 4. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית עדין/חמאה, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.
  • 5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעזרת מערוך למלבן גדול. מקמחים בעדינות, ובעזרת קלף מתכת חותכים לריבועים/ מלבנים.
  • 6, מניחים את הריבועים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מלמעלה מעט קשקבל מגוררת ומעט עלי תימין, מכסים בניילון ומניחים ל3/4 שעה-שעה.
  • 7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-25 דקות.
  • 8. מצננים מעט, ומגישים.
  • בויאקוס

  • לחמניות גבינה אווריריות מקמח טפיוקה

  • הבורקס של סבתא מריקה

  • מאפה קשרים שום ומוצרלה

  • לחם תירס ופטריות

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • לחם בירה ולאבנה עם אגוזים

  • חלת שושנים מסורתית

  • מופלטה קלה להכנה

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • לחמניות ממולאות בשר

  • לחם שוקולד איטלקי

  • כריך פוקצ'ה משפחתי

  • לחם צ'ודו במילוי כרובית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully