מתכונים חמים

קציצות אורז, כרישה וזעפרן

במיוחד לכבוד ימי חול המועד, מכין תום פרנץ קציצות אורז צמחוניות מקמח מצה, המוגשות עם מטבל יוגורט עדין או טחינה ירוקה. עכשיו זה באמת יהיה חג שמח.

מתכון מאת: תופ פרנץ, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

(צילום, הפקה ובימוי: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-15-20 קציצות:
  • כוס אורז עגול
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כרישה גדולה קצוצה (כולל החלק הירוק)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כוסות ציר ירקות או מים
  • 1/8 כפית זעפרן טחון/2 חוטי זעפרן מושרים בקערית עם כף מים חמים מס' דקות ומסוננים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 ביצה
  • ½ כוס פירורי קמח מצה
  • ½ כוס גבינת צאן יוונית קשה (קפלוטירי) מגורדת או פרמזן מגורד
  • קמח מצות עדין במיוחד לקימוח הקציצות
  • שמן לטיגון
  • להגשה:
  • מטבל יוגורט צזיקי
  • טחינה ירוקה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן זית בסיר, ומטגנים בו את הכרישה עד להתרככות.
  • 2. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שמזהיב קלות.
  • 3. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שנספג בו השמן. מוסיפים ציר ירקות, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מביאים לרתיחה.
  • 4. מוסיפים את הזעפרן, מלח ופלפל ומערבבים היטב להתפזרות הזעפרן בתערובת. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז סופג את כל הנוזלים כ-15-10 דקות.
  • 5. מסירים מהאש, פותחים את המכסה ומכסים את הסיר במגבת מטבח. מצננים את האורז.
  • 6. מעבירים את תערובת האורז לקערה, מוסיפים ביצה, גבינה מגורדת ופירורי קמח מצה רק עד שהתערובת יציבה ליצירת קציצות.
  • 7. מחממים מחבת עם שמן לטיגון. צרים קציצות בקוטר 6-7 ס"מ. מטגנים בשמן החם עד להזהבה. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  • 8. מגישים 3 קציצות בצלחת עם מטבל יוגורט.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully