- 1. מחממים שמן זית בסיר, ומטגנים בו את הכרישה עד להתרככות.
-
- 2. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שמזהיב קלות.
-
- 3. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שנספג בו השמן. מוסיפים ציר ירקות, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מביאים לרתיחה.
-
- 4. מוסיפים את הזעפרן, מלח ופלפל ומערבבים היטב להתפזרות הזעפרן בתערובת. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז סופג את כל הנוזלים כ-15-10 דקות.
-
- 5. מסירים מהאש, פותחים את המכסה ומכסים את הסיר במגבת מטבח. מצננים את האורז.
-
- 6. מעבירים את תערובת האורז לקערה, מוסיפים ביצה, גבינה מגורדת ופירורי קמח מצה רק עד שהתערובת יציבה ליצירת קציצות.
-
- 7. מחממים מחבת עם שמן לטיגון. צרים קציצות בקוטר 6-7 ס"מ. מטגנים בשמן החם עד להזהבה. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
-
- 8. מגישים 3 קציצות בצלחת עם מטבל יוגורט.