קציצות ברוטב עגבניות על אורז
השף נביל בוחארי מקפה נח נותן את הסוד שלו לקציצות מוצלחות ונימוחות במיוחד. רוטב העגבניות שמלווה אותן נותן להן בדיוק את העסיסיות המתאימה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לאורז:
- 1 כוסות אורז בסמטי
- 1 מקל קינמון
- 2 תרמילי הל
- 1.5 כוסות מים (באותו גודל של כוס האורז) רותחים
- חצי כפית חמאה
- חצי כפית שמן סויה
- לקציצות:
- 600 גרם בשר בקר טחון
- 1 כוס פירורי לחם
- 2 ראש סלרי מגורד בפומפיה דקה
- 1 ביצה
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף בהרט
- מלח פלפל
- לרוטב:
- 1 ליטר עגבניות מרוסקות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית בהרט
- מלח פלפל
- כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר, מוסיפים את החמאה והשמן, את האורז, ההל והקינמון. מערבבים עד שהאורז מתחמם ומוסיפים את המים הרותחים.
- 2. מערבבים, מכסים במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים 17 דקות ומכבים את האש. משאירים את המכסה סגור 15-20 דקות.
- 3. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה. יוצרים כדורים (כ-50 גר' כל כדור)
- 4. מחממים את מרכיבי הרוטב בסיר ומוסיפים את הקציצות כשהרוטב רותח. מבשלים עד שהרוטב מסמיך (כשעה).
- 5. מגישים את הקציצות ברוטב העגבניות על האורז הלבן.