וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות ברוטב עגבניות על אורז

השף נביל בוחארי מקפה נח נותן את הסוד שלו לקציצות מוצלחות ונימוחות במיוחד. רוטב העגבניות שמלווה אותן נותן להן בדיוק את העסיסיות המתאימה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

קציצות בקר ברוטב עגבניות של קפה נוח. שרית דויד ובסקי,
קציצות בקר ברוטב עגבניות של קפה נוח/שרית דויד ובסקי

מצרכים למתכון

  • לאורז:
  • 1 כוסות אורז בסמטי
  • 1 מקל קינמון
  • 2 תרמילי הל
  • 1.5 כוסות מים (באותו גודל של כוס האורז) רותחים
  • חצי כפית חמאה
  • חצי כפית שמן סויה
  • לקציצות:
  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 2 ראש סלרי מגורד בפומפיה דקה
  • 1 ביצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף בהרט
  • מלח פלפל
  • לרוטב:
  • 1 ליטר עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית בהרט
  • מלח פלפל
  • כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר, מוסיפים את החמאה והשמן, את האורז, ההל והקינמון. מערבבים עד שהאורז מתחמם ומוסיפים את המים הרותחים.
  • 2. מערבבים, מכסים במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים 17 דקות ומכבים את האש. משאירים את המכסה סגור 15-20 דקות.
  • 3. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה. יוצרים כדורים (כ-50 גר' כל כדור)
  • 4. מחממים את מרכיבי הרוטב בסיר ומוסיפים את הקציצות כשהרוטב רותח. מבשלים עד שהרוטב מסמיך (כשעה).
  • 5. מגישים את הקציצות ברוטב העגבניות על האורז הלבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully