קציצות ברוטב עגבניות על אורז

השף נביל בוחארי מקפה נח נותן את הסוד שלו לקציצות מוצלחות ונימוחות במיוחד. רוטב העגבניות שמלווה אותן נותן להן בדיוק את העסיסיות המתאימה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
קציצות בקר ברוטב עגבניות של קפה נוח. שרית דויד ובסקי,
קציצות בקר ברוטב עגבניות של קפה נוח(צילום: שרית דויד ובסקי)

מצרכים

  • לאורז:
  • 1 כוסות אורז בסמטי
  • 1 מקל קינמון
  • 2 תרמילי הל
  • 1.5 כוסות מים (באותו גודל של כוס האורז) רותחים
  • חצי כפית חמאה
  • חצי כפית שמן סויה
  • לקציצות:
  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 2 ראש סלרי מגורד בפומפיה דקה
  • 1 ביצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף בהרט
  • מלח פלפל
  • לרוטב:
  • 1 ליטר עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית בהרט
  • מלח פלפל
  • כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר, מוסיפים את החמאה והשמן, את האורז, ההל והקינמון. מערבבים עד שהאורז מתחמם ומוסיפים את המים הרותחים.
  • 2. מערבבים, מכסים במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים 17 דקות ומכבים את האש. משאירים את המכסה סגור 15-20 דקות.
  • 3. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה. יוצרים כדורים (כ-50 גר' כל כדור)
  • 4. מחממים את מרכיבי הרוטב בסיר ומוסיפים את הקציצות כשהרוטב רותח. מבשלים עד שהרוטב מסמיך (כשעה).
  • 5. מגישים את הקציצות ברוטב העגבניות על האורז הלבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully