- 1. מערבבים בקערה את הבשר, הבצל, השום, התבלינים, הביצה, השמן והבורגול. יוצרים קציצות קטנות.
-
- 2. משחימים בזהירות את הקציצות במחבת עם שמן זית.
-
- 3. בסיר אחר מטגנים בצל, שום ועגבניות קצוצות, מתבלים ומוסיפים בזיליקום.
-
- 4. מעבירים את הקציצות לסיר עם הרוטב ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה.
-
- 5. בזמן שהקציצות מתבשלות להן, מטגנים פרוסות חציל חתוכות לאורך.
-
- 6. בונים את המנה: מניחים בצלחת 2 פרוסות חציל (כך שתיווצר מעין צורת צלב). במרכז הצלב מניחים 3 קציצות ועליהן 1/2 כדור מוצרלה. סוגרים על המילוי עם פרוסות החציל. מוזגים עוד קצת מן הרוטב ובוזקים פרמזן ועלי זעתר טריים. מגישים עם חלה מפנקת או פוקצ'ה.