וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות ברוטב עגבניות בסגנון איטלקי

מתכון של עומר מילר סו-שף ב"פודארט"

מתכון מאת: עומר מילר, מערכת וואלה

קציצות בקר על מצע מגדרת קוסקוס ברוטב יוגורט  פודארט (רונן פדידה. מערכת וואלה!
קציצות בקר על מצע מגדרת קוסקוס ברוטב יוגורט פודארט (רונן פדידה

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 בצל קצוץ דק מאד
  • כוס בורגול דק לאחר השרייה (או פשוט פירורי לחם)
  • 4 כפות תערובת תבלינים יבשים המורכבת מ:אורגנו, זרעי כמון, צ'ילי כתוש, רוזמרין, טימין, מרווה
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 ביצים
  • שמן זית
  • 1 חציל
  • כדורי מוצרלה
  • לקישוט:
  • פרמזן
  • עלי זעתר טריים
  • לרוטב עגבניות:
  • 4 עגבניות תמר
  • 1/2 בצל לבן קצוץ
  • 10 עלי בזיליקום
  • 2 שיני שום
  • מעט סוכר
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את הבשר, הבצל, השום, התבלינים, הביצה, השמן והבורגול. יוצרים קציצות קטנות.
  • 2. משחימים בזהירות את הקציצות במחבת עם שמן זית.
  • 3. בסיר אחר מטגנים בצל, שום ועגבניות קצוצות, מתבלים ומוסיפים בזיליקום.
  • 4. מעבירים את הקציצות לסיר עם הרוטב ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה.
  • 5. בזמן שהקציצות מתבשלות להן, מטגנים פרוסות חציל חתוכות לאורך.
  • 6. בונים את המנה: מניחים בצלחת 2 פרוסות חציל (כך שתיווצר מעין צורת צלב). במרכז הצלב מניחים 3 קציצות ועליהן 1/2 כדור מוצרלה. סוגרים על המילוי עם פרוסות החציל. מוזגים עוד קצת מן הרוטב ובוזקים פרמזן ועלי זעתר טריים. מגישים עם חלה מפנקת או פוקצ'ה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully