פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות ברוטב עגבניות בסגנון איטלקי

      מתכון של עומר מילר סו-שף ב"פודארט"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קציצות בקר על מצע מגדרת קוסקוס ברוטב יוגורט פודארט (רונן פדידה (מערכת וואלה! NEWS)
      קציצות בקר על מצע מגדרת קוסקוס ברוטב יוגורט פודארט (רונן פדידה (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 1 ק"ג בשר טחון
      • 3 שיני שום כתוש
      • 1 בצל קצוץ דק מאד
      • כוס בורגול דק לאחר השרייה (או פשוט פירורי לחם)
      • 4 כפות תערובת תבלינים יבשים המורכבת מ:אורגנו, זרעי כמון, צ'ילי כתוש, רוזמרין, טימין, מרווה
      • מלח ופלפל שחור
      • 2 ביצים
      • שמן זית
      • 1 חציל
      • כדורי מוצרלה
      • לקישוט:
      • פרמזן
      • עלי זעתר טריים
      • לרוטב עגבניות:
      • 4 עגבניות תמר
      • 1/2 בצל לבן קצוץ
      • 10 עלי בזיליקום
      • 2 שיני שום
      • מעט סוכר
      • מלח פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים בקערה את הבשר, הבצל, השום, התבלינים, הביצה, השמן והבורגול. יוצרים קציצות קטנות.
      • 2. משחימים בזהירות את הקציצות במחבת עם שמן זית.
      • 3. בסיר אחר מטגנים בצל, שום ועגבניות קצוצות, מתבלים ומוסיפים בזיליקום.
      • 4. מעבירים את הקציצות לסיר עם הרוטב ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה.
      • 5. בזמן שהקציצות מתבשלות להן, מטגנים פרוסות חציל חתוכות לאורך.
      • 6. בונים את המנה: מניחים בצלחת 2 פרוסות חציל (כך שתיווצר מעין צורת צלב). במרכז הצלב מניחים 3 קציצות ועליהן 1/2 כדור מוצרלה. סוגרים על המילוי עם פרוסות החציל. מוזגים עוד קצת מן הרוטב ובוזקים פרמזן ועלי זעתר טריים. מגישים עם חלה מפנקת או פוקצ'ה.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -