וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסאדו בתנור

הקצב ציון צפר מקצביית בשר 2000 המפורסמת מרעננה, מעניק את כל הטיפים לעבודה עם אסאדו ונותן מתכון לנתח צלוי בתנור עם צ'ימיצ'ורי

מתכון מאת: ציון צפר, מערכת וואלה

נתח אסאדו. אסף אמברם,
נתח אסאדו/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4-6 מנות
  • 2 ק"ג אסאדו בקר ישראלי טרי במשקל עם עצם, חתוך ל-4 מנות יפות (מבקשים מהקצב)
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לצ'ימיצ'ורי:
  • ½ צרור פטרוזיליה, חתוך גס
  • ½ צרור כוסברה, חתוך גס
  • ½ פלפל כתום, חתוך גס
  • ¼ בצל סגול או לבן
  • 3 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
  • 2-4 כפות חומץ יין אדום
  • כפית שטוחה אורגנו מיובש
  • 1/3 כוס שמן זית (או שמן ניטרלי כגון שמן זרעי ענבים)
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • קורט סוכר – רק במקרה הצורך

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).
  • 2. מצפים את נתחי האסאדו בשמן זית מכל הכיוונים ומתבלים במלח. מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • 3. אוטמים את התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
  • 4 אופים שלוש וחצי שעות או עד שהבשר נימוח. מסירים בזהירות את הכיסוי. בשלב זה ניתן להגיש את הבשר או לתת לו השחמה נוספת – בתנור ב190 מעלות 10 דקות או עד שזהוב.
  • 5. לצ'ימיצ'ורי: שמים את כל מצרכי הצ'ימיצ'ורי (מלבד הסוכר) במעבד מזון. מפעילים בפולסים עד שמתקבל ממרח. טועמים ומוסיפים מלח ועוד חומץ ו/או שמן זית לפי הטעם. אם חמצמץ לכם מדי, אפשר גם להוסיף קורט סוכר. ניתן להגיש מיד או לשמור בקירור שלושה ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully