פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אסאדו בתנור

      הקצב ציון צפר מקצביית בשר 2000 המפורסמת מרעננה, מעניק את כל הטיפים לעבודה עם אסאדו ונותן מתכון לנתח צלוי בתנור עם צ'ימיצ'ורי

      46 מדרגים / 3.25 כוכבים

      נתח אסאדו ( , אסף אמברם)
      נתח אסאדו ( , אסף אמברם)

      מצרכים

      • חומרים ל-4-6 מנות
      • 2 ק"ג אסאדו בקר ישראלי טרי במשקל עם עצם, חתוך ל-4 מנות יפות (מבקשים מהקצב)
      • 4 כפות שמן זית
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • לצ'ימיצ'ורי:
      • ½ צרור פטרוזיליה, חתוך גס
      • ½ צרור כוסברה, חתוך גס
      • ½ פלפל כתום, חתוך גס
      • ¼ בצל סגול או לבן
      • 3 שיני שום, קלופות וחתוכות גס
      • 2-4 כפות חומץ יין אדום
      • כפית שטוחה אורגנו מיובש
      • 1/3 כוס שמן זית (או שמן ניטרלי כגון שמן זרעי ענבים)
      • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
      • קורט סוכר – רק במקרה הצורך

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).
      • 2. מצפים את נתחי האסאדו בשמן זית מכל הכיוונים ומתבלים במלח. מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
      • 3. אוטמים את התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
      • 4 אופים שלוש וחצי שעות או עד שהבשר נימוח. מסירים בזהירות את הכיסוי. בשלב זה ניתן להגיש את הבשר או לתת לו השחמה נוספת – בתנור ב190 מעלות 10 דקות או עד שזהוב.
      • 5. לצ'ימיצ'ורי: שמים את כל מצרכי הצ'ימיצ'ורי (מלבד הסוכר) במעבד מזון. מפעילים בפולסים עד שמתקבל ממרח. טועמים ומוסיפים מלח ועוד חומץ ו/או שמן זית לפי הטעם. אם חמצמץ לכם מדי, אפשר גם להוסיף קורט סוכר. ניתן להגיש מיד או לשמור בקירור שלושה ימים.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -