- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).
- 2. מצפים את נתחי האסאדו בשמן זית מכל הכיוונים ומתבלים במלח. מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- 3. אוטמים את התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
- 4 אופים שלוש וחצי שעות או עד שהבשר נימוח. מסירים בזהירות את הכיסוי. בשלב זה ניתן להגיש את הבשר או לתת לו השחמה נוספת בתנור ב190 מעלות 10 דקות או עד שזהוב.
- 5. לצ'ימיצ'ורי: שמים את כל מצרכי הצ'ימיצ'ורי (מלבד הסוכר) במעבד מזון. מפעילים בפולסים עד שמתקבל ממרח. טועמים ומוסיפים מלח ועוד חומץ ו/או שמן זית לפי הטעם. אם חמצמץ לכם מדי, אפשר גם להוסיף קורט סוכר. ניתן להגיש מיד או לשמור בקירור שלושה ימים.