סטייק אנטרקוט עסיסי ברוטב צ'ימיצ'ורי
מאחורי סטייק מוצלח עומד תמיד רוטב צ'ימיצ'ורי אמיתי שישדרג את טעמו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 1-1.2 ק"ג אנטריקוט עגל טרי, חתוך ל-4 סטייקים
- מלח גס
- 4-5 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- לצ'ימיצ'ורי:
- 1 צרור גדול פטרוזיליה (או ½ צרור פטרוזיליה ו-½ כוסברה) חתוך גס
- ½ פלפל אדום, חתוך גס
- 4-5 שיני שום, קלופות וחתוכות גס (אפשר גם יותר כמובן)
- 2-4 כפות חומץ תפוחים
- כפית שטוחה (אפשר יותר או פחות) פלפל שאטה גרוס או שבבי צ'ילי מיובשים
- 1/3 כוס שמן זית (או שמן ניטרלי כגון שמן זרעי ענבים)
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- קורט סוכר רק במקרה הצורך
אופן ההכנה
- 1. הכנת הרוטב: שמים את כל מצרכי הצ'ימיצ'ורי (מלבד הסוכר) במעבד מזון. מפעילים בפולסים עד שמתקבל ממרח לא חלק.
- 2. טועמים ומוסיפים מלח ועוד חומץ ו/או שמן זית לפי הטעם. אם חמצמץ לכם מדי, אפשר גם להוסיף קורט סוכר.
- 3. הסטייק: בוזקים מלח גס על הסטייקים משני הצדדים ומשמנים בשמן זית.
- 4. מחממים מנגל או מחבת כבדה 4-5 דקות ללא הוספת שמן.
- כשהמחבת לוהטת מניחים עליה את הסטייק וצורבים 3-5 דקות מכל צד עד הזהבה יפה.
- 5. בסוף ההכנה מתבלים את הסטייקים בנדיבות בפלפל שחור (הוא נשרף אם שמים אותו בהתחלה). מומלץ להגיש את הסטייק בדרגת עשייה מדיום.
- 6. מגישים את הסטייקים לצד הצ'ימיצ'ורי.