וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סטייק אנטרקוט עסיסי ברוטב צ'ימיצ'ורי

מאחורי סטייק מוצלח עומד תמיד רוטב צ'ימיצ'ורי אמיתי שישדרג את טעמו

מתכון מאת: מתכונים לחג

סטייק צ'ימיצ'ורי. אדום-אדום, תנובה, אפיק גבאי,
סטייק צ'ימיצ'ורי/אדום-אדום, תנובה, אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • 1-1.2 ק"ג אנטריקוט עגל טרי, חתוך ל-4 סטייקים
  • מלח גס
  • 4-5 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • לצ'ימיצ'ורי:
  • 1 צרור גדול פטרוזיליה (או ½ צרור פטרוזיליה ו-½ כוסברה) חתוך גס
  • ½ פלפל אדום, חתוך גס
  • 4-5 שיני שום, קלופות וחתוכות גס (אפשר גם יותר כמובן)
  • 2-4 כפות חומץ תפוחים
  • כפית שטוחה (אפשר יותר או פחות) פלפל שאטה גרוס או שבבי צ'ילי מיובשים
  • 1/3 כוס שמן זית (או שמן ניטרלי כגון שמן זרעי ענבים)
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • קורט סוכר – רק במקרה הצורך

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הרוטב: שמים את כל מצרכי הצ'ימיצ'ורי (מלבד הסוכר) במעבד מזון. מפעילים בפולסים עד שמתקבל ממרח לא חלק.
  • 2. טועמים ומוסיפים מלח ועוד חומץ ו/או שמן זית לפי הטעם. אם חמצמץ לכם מדי, אפשר גם להוסיף קורט סוכר.
  • 3. הסטייק: בוזקים מלח גס על הסטייקים משני הצדדים ומשמנים בשמן זית.
  • 4. מחממים מנגל או מחבת כבדה 4-5 דקות ללא הוספת שמן.
  • כשהמחבת לוהטת מניחים עליה את הסטייק וצורבים 3-5 דקות מכל צד עד הזהבה יפה.
  • 5. בסוף ההכנה מתבלים את הסטייקים בנדיבות בפלפל שחור (הוא נשרף אם שמים אותו בהתחלה). מומלץ להגיש את הסטייק בדרגת עשייה מדיום.
  • 6. מגישים את הסטייקים לצד הצ'ימיצ'ורי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully