מתכונים חמים

קציצות כרובית וזעתר

מתכון מתוך פורום וואלה! אוכל

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

קציצות כרובית (פורום וואלה אוכל) (צילום: מערכת וואלה! NEWS)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 כרובית גדולה
  • 4 ביצים
  • כ- 1/2 כוס קמח רגיל
  • 2 כפות זעתר גדושות (לפחות) (מדובר בזעתר התבלין ולא עלים)
  • 1 קוביה גבינה מלוחה (פטה, חמד, בולגרית - מה שיש, כ- 200 גר' לפחות)
  • 1 זר של פטרוזיליה קצוצה
  • 1 זר של שמיר קצוץ
  • 1/2 - 1 כפית של שבבי צ'ילי
  • פלפל שחור גרטס, מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הכרובית במים עד שתתרכך מעט אך לא תהפוך לסמרטוטית. מסננים נוזלים.
  • 2. מועכים את הכרובית במועך תפוחי אדמה או קוצצים בסכין (החוכמה היא שיישארו חתיכות של כרובית ולא הכל יהפוך לעיסה).
  • 3. מגררים את הגבינה המלוחה ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את העשבים הקצוצים. מתבלים בזעתר, פלפל שחור ושבבי צ'ילי.
  • טועמים את התערובת ומתקנים תיבול.
  • 4. טורפים הביצים ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את הקמח. מערבבים יחד בקלילות (אם יש צורך בתוספת קמח – מוסיפים).
  • יוצרים קציצות קטנות ומטגנים עם טיפת שמן על מחבת טפלון.
  • אפשר להגיש חם או קר ולטפטף לימון על הקציצות.
  • גיוונים:
  • להגיש עם סלסה, או רוטב צ'ילי מתוק חריף. אפשר להוסיף גם גבינה צהובה, למי שאוהב.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully