וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שבלולי מצה-פיצה

מתכון של סמדר מפורום וואלה! אוכל גיוון נוסף למצה בריי הקלאסית. הילדים שבחבורה שמחו מאוד ואפילו הגדולים יותר לא הסתירו את הנאתם. זו בעצם בלילה של מצה בריי, אפויה ומגולגלת כרולדה, ממולאת וחתוכה כמו שבלולים. ככה אפשר אפילו לחסוך בטיגונים. צריך יותר מזה?

מתכון מאת: מערכת וואלה!

גלגלי מצה פיצה של סמדר מפורום אוכל. מערכת וואלה!
גלגלי מצה פיצה של סמדר מפורום אוכל

מצרכים למתכון

  • 5 מצות
  • 1 כוס חלב
  • 5 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • 5-6 כפות רוטב פיצה
  • 1 כוס זיתים קצוצים
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • להברשה: 25 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה

  • 1 . שוברים את המצות וטוחנים אותן במעבד מזון לפירורים בגודל קוואקר בערך.
  • 2. שמים את פירורי המצות בקערה, שופכים עליהם כוס חלב ומשהים כ-20 דקות לספיגה. טורפים את הביצים ומוסיפים למצות. מוסיפים את המלח ומערבבים לבלילה אחידה.
  • 3. בתבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה משטחים את הבלילה בשכבה דקה.
  • 4. אופים בתנור שחומם לחום בינוני 180° במשך 5-6 דקות עד התייצבות (לשמור לא לייבש בשלב הזה). מוציאים מהתנור ומגלגלים את המאפה עם הנייר (כמו רולדה). משהים כך לקירור מספר דקות.
  • 5. מקלפים ומורידים את הנייר, פותחים את המאפה ומורחים את רוטב הפיצה - מפזרים את הזיתים ו-¾ כמות הגבינה ומגלגלים לגלילה מהודקת.
  • 6. חותכים את הגלילה לפרוסות בעובי כ-½ 1 ס"מ ומניחים על נייר אפיה בתבנית על צד החתך בצפיפות שתימנע מהשבלולים להיפתח.
  • 7. מברישים את השבלולים בחמאה מומסת ואופים בתנור שחומם לחום גבוה 220° כ-10-15 דקות עד שישחימו מעט. 2 דקות לפני תום האפייה זורים על השבלולים את שארית הגבינה הצהובה.
  • הערות: על פי אותה טכניקה אפשר למלא במילויים אחרים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully