- 1 . שוברים את המצות וטוחנים אותן במעבד מזון לפירורים בגודל קוואקר בערך.
-
- 2. שמים את פירורי המצות בקערה, שופכים עליהם כוס חלב ומשהים כ-20 דקות לספיגה. טורפים את הביצים ומוסיפים למצות. מוסיפים את המלח ומערבבים לבלילה אחידה.
-
- 3. בתבנית שטוחה גדולה מרופדת בנייר אפייה משטחים את הבלילה בשכבה דקה.
-
- 4. אופים בתנור שחומם לחום בינוני 180° במשך 5-6 דקות עד התייצבות (לשמור לא לייבש בשלב הזה). מוציאים מהתנור ומגלגלים את המאפה עם הנייר (כמו רולדה). משהים כך לקירור מספר דקות.
-
- 5. מקלפים ומורידים את הנייר, פותחים את המאפה ומורחים את רוטב הפיצה - מפזרים את הזיתים ו-¾ כמות הגבינה ומגלגלים לגלילה מהודקת.
-
- 6. חותכים את הגלילה לפרוסות בעובי כ-½ 1 ס"מ ומניחים על נייר אפיה בתבנית על צד החתך בצפיפות שתימנע מהשבלולים להיפתח.
-
- 7. מברישים את השבלולים בחמאה מומסת ואופים בתנור שחומם לחום גבוה 220° כ-10-15 דקות עד שישחימו מעט. 2 דקות לפני תום האפייה זורים על השבלולים את שארית הגבינה הצהובה.
-
- הערות: על פי אותה טכניקה אפשר למלא במילויים אחרים