וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיפטיקס קון קרנה מרנג'נה

קציצות של קציצות בקר וחצילים, שמכינים בתוך רוטב עגבניות אדמדם. ניתן לאכול גם בנפרד אבל הרוטב מוסיף הרבה לקציצות, ואהוב במיוחד על ילדים.

מתכון מאת: חנה אייזיק, מערכת וואלה

קציצות חצילים ובקר ברוטב עגבניות. נמרוד סונדרס
קציצות חצילים ובקר ברוטב עגבניות

מצרכים למתכון

  • ל-25 קציצות:
  • 1/2 קילו בשר בקר טרי טחון
  • בשר מחציל 1 קלוי, מסונן
  • 1 ביצה
  • כף פירורי לחם
  • 1/2 כף שמן זית
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 7 עלי נענע קצוצים
  • גבעול טימין טרי קצוץ דק
  • 7 עלי פטרוזיליה קצוצים
  • לרוטב:
  • 10 כפות רוטב עגבניות בסיסי ביתי (מתכון בצד)
  • מעט מים
  • 6 שיני שום
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הקציצות היטב כחמש דקות. מעבדים היטב עם הידיים ויוצרים קציצות קטנות.
  • 2. מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד שמשחימות בשמן קנולה. את הנגלה הבאה של הקציצות מטגנים באותו השמן כדי שיתפוס טעמים.
  • 3. במחבת שמים 10 כפות עגבניות מבושלות ביתיות, מעט מים, רסק העגבניות ושיני שום ומביאים לרתיחה.
  • 4. מכניסים לתוך הרוטב המבעבע את הקציצות. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
  • 5. סודות מהמטבח: רסק העגבניות התעשייתי הוא אמנם המצאה של ימינו שלא הייתה במתכונים המקוריים אך אסור לוותר עליו כיוון שהוא מוסיף קצת צבע לתערובת.
  • 6. אם התערובת לא מחזיקה היטב מוסיפים עוד ביצה (ייתכן ומדובר בביצים קטנות מדי שלא מספיקות לכל החומרים).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully