רוטב עגבניות בסיסי
רוטב עגבניות שיכול לשמש כמעט בכל מנה, כמו בשני המתכונים הבאים של דגים ברוטב וקציצות חצילים. יכול להשתלב גם בשקשוקה, ושלל תבשילים נוספים. מומלץ להכין כמות גדולה כמו זו שניתנת כאן, שניתן להקפיא ולהשתמש בעת הצורך.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 ק"ג עגבניות
- 1/2 בקבוק שמן קנולה
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
- כף סוכר לפחות
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את העגבניות, מוציאים את העוקץ, מגרדים עגבניות על פומפייה כאשר רק בשר העגבנייה נכנס לרסק. הקליפה נשארת בחוץ. אם אין זמן להתעסק עם גירוד כל העגבניות ניתן לוותר על השיטה המסורתית ולהכניס אותן למג'מיקס (ללא העוקץ) ולטחון יחד עם הקליפה.
- 2. במחבת עמוקה ורחבה מבשלים את העגבניות 3 שעות, על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם לגמרי.
- 3. מוסיפים מלח, פלפל סוכר ושמן ומצמצמים שעה נוספת. מכניסים לקופסה אטומה ומקפיאים עד לשימוש.