- 1. חותכים את העגבניות לחצאים או רבעים, תלוי בגודל ומכניסים לסיר. במידה ומשתמשים בעגבניות שרי קטנות מכניסים אותן בשלמותן.
-
- 2. מוסיפים לסיר את שיני השום. מזלפים שמן זית בנדיבות ובוזקים מלח.
-
- 3. מניחים את הסיר מעל להבה גבוה ונותנים לעגבניות להיחרך מעט ולהגיר נוזלים. ניתן לערבב מעט.
-
- 4. מוסיפים את עשבי התיבול, מעבירים לאש קטנה ומכסים את הסיר. מבשלים כחצי שעה ועד 4 שעות. תלוי בזמן שיש לכם (בכל מקרה זה ייצא טעים).
-
- 5. טוחנים במעבד את תכולת הסיר בבלנדר מוט או מעבד מזון. מוסיפים מעט סוכר כדי לעדן את החמיצות ואם צריך עוד מלח. ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך בעבוע כמה דקות עד להסמכה.
-
- 6. מעבירים לצנצנת או כלי ושולפים בכל פעם שרוצים רוטב עגבניות לטוסט, לפיצה, לפסטה או לשקשוקה. ניתן גם להקפיא.
-
- *אם רוצים מעבירים את הרוטב במסננת דקה, אבל ממש לא חייבים.