חזרת של שי-לי ליפא
"לחזרת תוצרת בית אין מתחרים: היא חריפה ונשכנית כמו שחזרת צריכה להיות. אין צורך לסבול ולגרר את השורש בפומפייה - מעבד המזון עושה עבודה נהדרת"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
ל-2 כוסות חזרת:
- 1סלק בינוני עם הקליפה
- 200גרםשורש חזרת קלוף וחתוך לקוביות (משקל נקי לאחר קילוף)
- ⅓כוסמים
- 2כפותחומץ טבעי 5%
- 2כפותמיץ לימון
- 1כפיתסוכר גדושה
- 1כפיתמלח שטוחה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים חזרת של שי-לי ליפא?
- 1מניחים את הסלק בקלחת או בסיר קטן, מכסים במים בגובה 2 ס"מ מעליו ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דקות עד שהסלק רך אך עדיין מוצק, במרקם אל-דנטה.
- 2קולפים את הסלק וחותכים לקוביות.
- 3מרסקים במעבד מזון את החזרת. מוסיפים את הסלק ואת שאר החומרים. מעבדים עד לקבלת ממרח במרקם גס. אם התערובת פירורית מדי, מוסיפים עוד כף-שתיים של מים.
- 4שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.