מתכונים חמים

חזרת של שי-לי ליפא

"לחזרת תוצרת בית אין מתחרים: היא חריפה ונשכנית כמו שחזרת צריכה להיות. אין צורך לסבול ולגרר את השורש בפומפייה - מעבד המזון עושה עבודה נהדרת"

מתכון מאת: שי-לי ליפא, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות עבודה

  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

חזרת ביתית מושלמת

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 כוסות חזרת:

    • 1 סלק בינוני עם הקליפה
    • 200 גרםשורש חזרת קלוף וחתוך לקוביות (משקל נקי לאחר קילוף)
    • כוסמים
    • 2 כפותחומץ טבעי 5%
    • 2 כפותמיץ לימון
    • 1 כפיתסוכר גדושה
    • 1 כפיתמלח שטוחה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים חזרת של שי-לי ליפא?

  • 1מניחים את הסלק בקלחת או בסיר קטן, מכסים במים בגובה 2 ס"מ מעליו ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דקות עד שהסלק רך אך עדיין מוצק, במרקם אל-דנטה.
  • 2קולפים את הסלק וחותכים לקוביות.
  • 3מרסקים במעבד מזון את החזרת. מוסיפים את הסלק ואת שאר החומרים. מעבדים עד לקבלת ממרח במרקם גס. אם התערובת פירורית מדי, מוסיפים עוד כף-שתיים של מים.
  • 4שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully