לחמניות פסח של שי-לי
מתכון ללחמניות כשרות לפסח מתוך הספר שי-לי מבשלת חג אביב. שי-לי מספרת: "המתכון הזה רץ במשפחה שנים: לחמניות חג אווריריות שמכינים בטכניקה של פחזניות"
לחמניות לפסח (צילום: צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר)
מחשבון המרות
- כ-18 לחמניות:
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים מינרליים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן חמניות או תירס
- קליפה מגוררת דק מ-1 לימון
- 1 כפית שטוחה מלח
- פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- 2 כוסות (240 גרם) קמח מצה
- 6 ביצים
- לקישוט:
- מלח גס
- 1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- 2. יוצקים לסיר את המים ואת השמן, מוסיפים את קליפת הלימון, מתבלים במלח ובפלפל השחור ומערבבים. מבשלים עד לסף רתיחה.
- 3. מסירים מהלהבה, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים.
- 4. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי בחישה, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- 5. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. מניחים בתבנית, במרווחים של 4 ס"מ זה מזה, וזורים מעל את המלח הגס.
- 6. אופים בתנור החם במשך 50-40 דקות עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
- גיוון: מוסיפים לתערובת הבצק 1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך שבורים גס.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה