נושאים חמים

לחמניות פסח של שי-לי

מתכון ללחמניות כשרות לפסח מתוך הספר שי-לי מבשלת חג אביב. שי-לי מספרת: "המתכון הזה רץ במשפחה שנים: לחמניות חג אווריריות שמכינים בטכניקה של פחזניות"

לחמניות לפסח (יח
לחמניות לפסח (יח"צ , צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר)

מצרכים

  • כ-18 לחמניות:
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים מינרליים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן חמניות או תירס
  • קליפה מגוררת דק מ-1 לימון
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • 2 כוסות (240 גרם) קמח מצה
  • 6 ביצים
  • לקישוט:
  • מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 2. יוצקים לסיר את המים ואת השמן, מוסיפים את קליפת הלימון, מתבלים במלח ובפלפל השחור ומערבבים. מבשלים עד לסף רתיחה.
  • 3. מסירים מהלהבה, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים.
  • 4. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי בחישה, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • 5. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. מניחים בתבנית, במרווחים של 4 ס"מ זה מזה, וזורים מעל את המלח הגס.
  • 6. אופים בתנור החם במשך 50-40 דקות עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
  • גיוון: מוסיפים לתערובת הבצק 1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך שבורים גס.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת