לחמניות פסח של שי-לי
מתכון ללחמניות כשרות לפסח מתוך הספר שי-לי מבשלת חג אביב. שי-לי מספרת: "המתכון הזה רץ במשפחה שנים: לחמניות חג אווריריות שמכינים בטכניקה של פחזניות"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2כוסותמים מינרלים (480 מ"ל)
- ½כוסשמן חמניות או תירס (120 מ"ל)
- 1לימון (קליפה מגוררת)
- כפיתמלח (שטוחה)
- פלפל שחור גרוס טרי, לפח הטעם
- 2כוסותקמח מצה (240 גרם)
- 6ביצים
לקישוט
- מלח גס
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לחמניות פסח של שי-לי?
- 1מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- 2יוצקים לסיר את המים ואת השמן, מוסיפים את קליפת הלימון, מתבלים במלח ובפלפל השחור ומערבבים. מבשלים עד לסף רתיחה.
- 3מסירים מהלהבה, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים.
- 4מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי בחישה, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- 5מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. מניחים בתבנית, במרווחים של 4 ס"מ זה מזה, וזורים מעל את המלח הגס.
- 6אופים בתנור החם במשך 50-40 דקות עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
- 7גיוון: מוסיפים לתערובת הבצק 1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך שבורים גס.