פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      לחמניות פסח של שי-לי

      מתכון ללחמניות כשרות לפסח מתוך הספר שי-לי מבשלת חג אביב. שי-לי מספרת: "המתכון הזה רץ במשפחה שנים: לחמניות חג אווריריות שמכינים בטכניקה של פחזניות"

      4 מדרגים / 2.33 כוכבים

      לחמניות לפסח (יח
      לחמניות לפסח (יח"צ , צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר)

      מצרכים

      • כ-18 לחמניות:
      • 2 כוסות (480 מ"ל) מים מינרליים
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן חמניות או תירס
      • קליפה מגוררת דק מ-1 לימון
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
      • 2 כוסות (240 גרם) קמח מצה
      • 6 ביצים
      • לקישוט:
      • מלח גס

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
      • 2. יוצקים לסיר את המים ואת השמן, מוסיפים את קליפת הלימון, מתבלים במלח ובפלפל השחור ומערבבים. מבשלים עד לסף רתיחה.
      • 3. מסירים מהלהבה, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים.
      • 4. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי בחישה, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
      • 5. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. מניחים בתבנית, במרווחים של 4 ס"מ זה מזה, וזורים מעל את המלח הגס.
      • 6. אופים בתנור החם במשך 50-40 דקות עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
      • גיוון: מוסיפים לתערובת הבצק 1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך שבורים גס.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -