וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות פסח של שי-לי

מתכון ללחמניות כשרות לפסח מתוך הספר שי-לי מבשלת חג אביב. שי-לי מספרת: "המתכון הזה רץ במשפחה שנים: לחמניות חג אווריריות שמכינים בטכניקה של פחזניות"

מתכון מאת: שי לי ליפא

20 דקות עבודה,70 דקות סה"כ,קל להכנה,18 יחידות
לחמניות לפסח. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר,
לחמניות לפסח/צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

מצרכים למתכון

    • 2כוסותמים מינרלים (480 מ"ל)
    • ½כוסשמן חמניות או תירס (120 מ"ל)
    • 1לימון (קליפה מגוררת)
    • כפיתמלח (שטוחה)
    • פלפל שחור גרוס טרי, לפח הטעם
    • 2כוסותקמח מצה (240 גרם)
    • 6ביצים
  • לקישוט

    • מלח גס

אופן ההכנה

איך מכינים לחמניות פסח של שי-לי?

  • 1
    מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 2
    יוצקים לסיר את המים ואת השמן, מוסיפים את קליפת הלימון, מתבלים במלח ובפלפל השחור ומערבבים. מבשלים עד לסף רתיחה.
  • 3
    מסירים מהלהבה, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים.
  • 4
    מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, תוך כדי בחישה, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • 5
    מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. מניחים בתבנית, במרווחים של 4 ס"מ זה מזה, וזורים מעל את המלח הגס.
  • 6
    אופים בתנור החם במשך 50-40 דקות עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.
  • 7
    גיוון: מוסיפים לתערובת הבצק 1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך שבורים גס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully