חרוסת, להגשה עם מצה בריי
לארוחת בוקר מפנקת במיוחד בימי הפסח מכין השף הראשי של בנדיקט, גיא ארבל, חרוסת עם אגוזים, תפוחים וצימוקים, להגשה לצד מצה בריי מתוק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 סועדים:
- 200 גרם תמרים מגולענים
- 200 גרם צימוקים
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
- 100 מ"ל מיץ תפוזים (חצי כוס)
- 200 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 1 ק"ג תפוחי עץ גרני סמית
- 100 מ"ל (לפי הצורך) יין אדום מתוק
אופן ההכנה
- 1. טוחנים תמרים, צימוקים, ג'ינג'ר, קינמון ומיץ תפוזים.
- 2. מגרדים תפוחי עץ על פומפייה גדולה וסוחטים קלות.
- 3. מערבבים את התפוחים עם המסה הטחונה ואגוזים קצוצים.
- 4. מוסיפים בהדרגה יין תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם של "טיט".
- 5. מגישים לצד מצה בריי חמה.