חרוסת, להגשה עם מצה בריי

לארוחת בוקר מפנקת במיוחד בימי הפסח מכין השף הראשי של בנדיקט, גיא ארבל, חרוסת עם אגוזים, תפוחים וצימוקים, להגשה לצד מצה בריי מתוק.

מתכון מאת: גיא, מערכת וואלה!
מצה בריי בבנדיקט. דרור עינב,
מצה בריי בבנדיקט(צילום: דרור עינב)

מצרכים

  • ל-6 סועדים:
  • 200 גרם תמרים מגולענים
  • 200 גרם צימוקים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 100 מ"ל מיץ תפוזים (חצי כוס)
  • 200 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 1 ק"ג תפוחי עץ גרני סמית
  • 100 מ"ל (לפי הצורך) יין אדום מתוק

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים תמרים, צימוקים, ג'ינג'ר, קינמון ומיץ תפוזים.
  • 2. מגרדים תפוחי עץ על פומפייה גדולה וסוחטים קלות.
  • 3. מערבבים את התפוחים עם המסה הטחונה ואגוזים קצוצים.
  • 4. מוסיפים בהדרגה יין תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם של "טיט".
  • 5. מגישים לצד מצה בריי חמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully