מצה בריי עם ירקות
לארוחת בוקר מפנקת במיוחד בימי הפסח, מכין השף הראשי של בנדיקט, גיא ארבל, מצה בריי עם שלל תוספות. המצות מוסיפות לביצה המקושקשת המסורתית טאץ' ממכר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 100 מ"ל מים/חלב (1/2 כוס)
- 4 מצות
- 4 ביצים טרופות
- חמאה/חמאה מזוקקת
- לא חובה שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל
- תוספות:
- בצל/תרד/פטריות/עשבי תיבול/עגבניות שרי/גבינות
אופן ההכנה
- 1. שוברים 4 מצות לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ לקערה.
- 2. מוסיפים מים או חלב ומערבבים עד ספיגתם.
- 3. מוסיפים ביצים טרופות לקערה ומערבבים (ניתן לטרוף עם מעט שמנת מתוקה להעשרה). מתבלים במלח/פלפל.
- 4. מחממים מחבת עם חמאה או חמאה מזוקקת ומטגנים מעט את התוספת הנבחרת. מוסיפים את התערובת תוך כדי ערבוב כמו ביצה מקושקשת מספר דקות. הופכים, מטגנים מעט מהצד השני .
- 5. מגישים.