תבשיל דג ואפונה בקארי ירוק
כשרוצים להשכיח במעט את הקיץ הישראלי הלוהט, אפשר לעלות על מטוס לארץ רחוקה, ואפשר גם להכין תבשיל עשיר של דגים, אפונה וקארי ירוק, שהופך את החום לקצת יותר נסבל.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 800 גרם פילה דג ים חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כף רוטב קארי ירוק
- 1 כוס חלב קוקוס
- 1 כוס מים
- 1 כוס אפונה טרייה קפואה
- עלים מ-10 גבעולי כוסברה
- מיץ מ-1/2 לימון טרי
אופן ההכנה
- 1. מחממים ווק או מחבת רחבה ללא השמן לחום גבוה. מוסיפים את השמן ומטגנים את קוביות הדג עד להשחמה. מוציאים מהווק.
- 2. מוסיפים לווק רוטב קארי וחלב קוקוס, ומערבבים. מוסיפים את קוביות הדג והמים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים רבע שעה. יש לערבב מדי פעם את התבשיל. מכבים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים.
- 3. מוסיפים את האפונה והכוסברה, מערבבים על האש עוד 2 דקות, ומוזגים לקערת הגשה. ניתן לקשט בעלי כוסברה טריים. מומלץ להגיש עם אורז לבן.