לביבות זוקיני ויוגורט אפויות
מחפשים לגוון את הלביבות שלכם, לקראת חג חנוכה הממשמש ובא? השף תום פישר ממסעדת עלמה לאונג' חושף מתכון ללביבות זוקיני אפויות, שהן גם בריאות, ובעיקר טעימות מאוד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 יחידות:
- 4-5 זוקיני תלוי בגודל
- 2 ביצים
- 150 גר' יוגורט עזים
- 1 כוס קמח תופח או קמח רגיל ומוסיפים כפית וחצי אפייה
- 70 גר' גבינת טולום (אפשר גם בולגרית)
- 25 גר' חמאה מומסת
- מלח פלפל
- אורגנו טרי קצוץ דק
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הזוקיני לקוביות גסות של ס"מ וחצי על ס"מ וחצי.
- 2. על מחבת חמה עם שמן זית צולים את הזוקיני לקבלת צבע ומעט לרכך אותם.
- 3. מוציאים מהמחבת ומצננים.
- 4. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים היוגורט החמאה המלח הפלפל, מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה ויציבה.
- 5. מטמיעים בקיפולים על הזוקיני שהתקרר עם האורגנו הטרי והטולום המפורר ומסדרים בעזרת כף כמויות שוות על נייר אפייה עם מרווחים של 3 ס"מ ואופים כ-25 דקות עד קבלת צבע זהוב מעט.