פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחמניות קראמפט אנגליות

      אם אתם מחפשים לרענן לעצמכם את הפסקת התה, לשף תום פישר ממסעדת עלמה לאונג', יש פתרון: מתכון נפלא ללחמניות שמרים אנגליות, שיגרום לכם מיד לרכל על המלכה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לביבות של יונתן רושפלד במלון עלמה (אפיק גבאי)
      לביבות של יונתן רושפלד במלון עלמה (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • מרכיבים ל-12 לחמניות:
      • 1 וחצי כוסות חלב
      • 1 כף שמרים יבשים
      • 1 כף סוכר
      • 1 כפית מלח
      • 1 ¼ כוסות קמח לבן
      • 1 ½ כפיות אבקת סודה לשתייה
      • חמאה לטיגון ו/או שמן קנולה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים מעט את החלב עם הסוכר (לא להרתיח), מעבירים לקערה ומוסיפים את השמרים. ממתינים כמה דקות ומערבבים.
      • 2. מוסיפים את הקמח והמלח תוך כדי ערבוב לקבלת מסה סמיכה אך לא נוזלית מדי שתוכל לתפוח ולא לנזול ברינג בטיגון במחבת (במידה והמסה נוזלית מדי מוסיפים קמח או ההפך להוסיף נוזל אם סמיך מדי).
      • 3. מכסים עם ניילון נצמד את הקערה ומתפיחים כשעתיים עד שלוש שיכפיל את נפחו.
      • 4. לאחר שהמסה תפחה מוסיפים מעט מים לאבקת הסודה ומוסיפים לבצק. מערבבים לאחידות ומתפיחים שוב כחצי שעה.
      • 5. מכניסים לתנור ל-20 דקות בחום של 200 מעלות, עד שהלחמניות מזהיבות.
      • 6. אוכלים כשהן חמימות.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -