קציצות טלה עם חומוס ועגבניות
עומר מילר, שף מסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל" פותח אצלכם בבית דוכן של קבבים, עם קציצות טלה נימוחות, לאפה, גרגרי חומוס וקצת רסק עגבניות ביתי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- לגרגירי החומוס:
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס מים
- 3 שיני שום לא קלופות
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- לרסק עגבניות:
- 2 עגבניות בשלות מרוסקות על פומפייה
- 4 כפות עלי כוסברה קצוצים
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום קצוצה
- ½ פלפל ירוק חריף קצוץ דק
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית חומץ שיר או חומץ יין אדום
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לקציצות:
- 600 גרם טלה טחון או בקר טחון מעורב עם שומן טלה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 בצלים לבנים קצוצים
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
- להרכבת המנה:
- מעט שמן זית
- 4-6 לאפות ביתית או קנויות
- טחינה לימונית
אופן ההכנה
- 1. מכינים את גרגירי החומוס: שמים את החומוס עם שמן זית, מים, שום ותבלינים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ושומרים חם (בנוזלים) עד ההגשה.
- 2. מכינים רסק עגבניות ביתי: מערבבים את כל החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.
- 3. מכינים קציצות: מערבבים את הבשר בקערה עם שאר המרכיבים וצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. מכינים את הקציצות בגריל או במחבת.
- 4. מרכיבים את המנה: מחממים מעט שמן זית במחבת וקולים את הלאפות בזו אחר זו (אפשר גם לחמם בתנור).
- 5. מורחים כל לאפה בשתי כפות טחינה ומניחים מעל את קציצות הטלה. מסננים את גרגירי החומוס ומפזרים בנדיבות על כל אחת מהלאפות. מוסיפים הכל לאפה שתי כפות רסק עגבניות ביתי ומגישים מיד.