- 1. יוצקים לסיר מעט שמן זית, מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף.
-
- 2. מוסיפים עדשים, גריסים ואורז בסמטי, ומטגנים 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד. מתבלים במלח ופלפל.
-
- 3. מוסיפים מים בהדרגה, תוך ערבוב. בשלב הראשון מוסיפים מחצית מכמות המים, ומערבבים לשחרור העמילנים.
-
- 4. לאחר שהקטניות ספגו את הנוזלים, מוסיפים את שאר המים ומביאים לרתיחה בשנית, תוך ערבוב מתמיד. כך, עד שסופגות את כל המים. בשלב זה הקטניות אמורות להגיע למצב של בישול יתר, עד למעין עיסה.
-
- 5. לאחר שהקטניות ספגו את כל המים, מכבים את האש ומוסיפים לתערובת חמאה, קליפת לימון מגורדת, גבינת מנצ'גו, קוביות גזר ופטרוזיליה קצוצה.
-
- 6. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, שבמרכזה פורמה. הפורמה תעניק לתערובת צורה מרובעת. מעבירים למקרר ל-4 שעות, כדי שתתגבש.
-
- 7. משחררים את הקטניות מהפורמה ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים לאצבעות. אם מעדיפים, אפשר לחתוך גם לקוביות.
-
- 8. מצפים כמו שניצל: טובלים כל אצבע בתוך קמח, ביצה ואז בפירורי לחם.
-
- 9. מטגנים, מעבירים לנייר סופג, מפזרים מעל גבינת מנצ'גו מגורדת, ומגישים חם.