פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שניצל במילוי בטטה וגבינת עזים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שניצל משודרג (נגה משל) (מערכת וואלה! NEWS)
      שניצל משודרג (נגה משל) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 300 גר' חזה עוף (לבקש מהקצב הכי דק שאפשר)
      • 2 ביצים
      • קמח
      • כוס פירורי לחם
      • ½ כוס שקדים טחונים
      • חופן שומשום (לא חובה)
      • 150 גר' גבינת עזים או כבשים משובחת (מומלץ בשילוב פקאן)
      • 1 בטטה גדולה פרוסה לפרוסות בעובי של ½ ס"מ
      • מעט שמן זית
      • מיץ מחצי תפוז
      • מלח גס
      • פלפל גרוס
      • שמן לטיגון חצי עמוק

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור לחום גבוה – כ 200 מעלות.
      • 2. משמנים תבנית קטנה במעט שמן זית, מניחים את פרוסות הבטטה, מזלפים עוד מעט שמן ואת מיץ התפוז.
      • 3. זורים מלח גס ופלפל גרוס וצולים עד שהבטטה רכה.
      • 4. פורסים את הגבינה לפרוסות דקות.
      • 5. מכינים 3 קערות : אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות ואחת עם תערובת של פירורי לחם ושקדים.
      • 6. מניחים על גבי משטח עבודה נתח של חזה עוף (אם יש צורך מדקקים אותו עוד), על גבי מחצית מהשטח, מניחים גבינת עזים ועליה פרוסות בטטה.
      • 7. זורים מעט מלח גס, מקפלים את הצד השני ומהדקים בשוליים.
      • 8. טובלים כל שניצל בקמח,בביצים הטרופות ולאחר מכן בתערובת הפירורים.
      • 9. כך ממשיכים עם שאר הנתחים.
      • 10. כשכל הנתחים מצופים, מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
      • 11. נזהרים מאד לא לשרוף את הציפוי ואם יש צורך, מחליפים את השמן במהלך הטיגון.
      • 12. מוציאים ומניחים על גבי נייר סופג.
      • 13. מכניסים את השניצלים לתנור חם למשך 10 – 5 דקות.
      • 14. מגישים לצד סלט ירוק ו/או פירה תפו"א.

      מתכונים נוספים

      שניצל במילוי בטטה וגבינת עזים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -