וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שניצל במילוי בטטה וגבינת עזים

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

שניצל משודרג (נגה משל). מערכת וואלה
שניצל משודרג (נגה משל)

מצרכים למתכון

  • 300 גר' חזה עוף (לבקש מהקצב הכי דק שאפשר)
  • 2 ביצים
  • קמח
  • כוס פירורי לחם
  • ½ כוס שקדים טחונים
  • חופן שומשום (לא חובה)
  • 150 גר' גבינת עזים או כבשים משובחת (מומלץ בשילוב פקאן)
  • 1 בטטה גדולה פרוסה לפרוסות בעובי של ½ ס"מ
  • מעט שמן זית
  • מיץ מחצי תפוז
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום גבוה – כ 200 מעלות.
  • 2. משמנים תבנית קטנה במעט שמן זית, מניחים את פרוסות הבטטה, מזלפים עוד מעט שמן ואת מיץ התפוז.
  • 3. זורים מלח גס ופלפל גרוס וצולים עד שהבטטה רכה.
  • 4. פורסים את הגבינה לפרוסות דקות.
  • 5. מכינים 3 קערות : אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות ואחת עם תערובת של פירורי לחם ושקדים.
  • 6. מניחים על גבי משטח עבודה נתח של חזה עוף (אם יש צורך מדקקים אותו עוד), על גבי מחצית מהשטח, מניחים גבינת עזים ועליה פרוסות בטטה.
  • 7. זורים מעט מלח גס, מקפלים את הצד השני ומהדקים בשוליים.
  • 8. טובלים כל שניצל בקמח,בביצים הטרופות ולאחר מכן בתערובת הפירורים.
  • 9. כך ממשיכים עם שאר הנתחים.
  • 10. כשכל הנתחים מצופים, מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
  • 11. נזהרים מאד לא לשרוף את הציפוי ואם יש צורך, מחליפים את השמן במהלך הטיגון.
  • 12. מוציאים ומניחים על גבי נייר סופג.
  • 13. מכניסים את השניצלים לתנור חם למשך 10 – 5 דקות.
  • 14. מגישים לצד סלט ירוק ו/או פירה תפו"א.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully