וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטל גבינות ותירס

הפסטל הוא מאכל רחוב אופייני לברזיל המשתנה מאזור לאזור. ניתן למלא אותו גם בבשר או בפירות ים

מתכון מאת: ניצן רז, מערכת וואלה

פסטל גבינות ותירס. ברני ארדוב
פסטל גבינות ותירס

מצרכים למתכון

  • ל-20 יחידות:
  • לבצק:
  • 250 גרם קמח
  • 75 מ"ל (חצי כוס פחות 4 כפות) מים חמים
  • 50 מ"ל (רבע כוס) מים קרים
  • למילוי:
  • 200 גרם גבינת מנצ'גו
  • 200 גרם גבינה כחולה
  • כוס גרעיני תירס
  • עלים קצוצים משני גבעולי קורנית
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לטיגון: שמן סויה או קנולה
  • לסלסת עגבניות:
  • 12 עגבניות שרי פרוסות דק מאוד
  • 1 שן שום קצוצה
  • חצי כף פלפל חלפיניו (או פלפל חריף אחר) קצוץ
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח לפי טעם

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים למיקסר את הקמח והמים החמים ומעבדים למשך 2 דקות.
  • 2. מוסיפים את המים הקרים וממשכים לעבד למשך 10 דקות.
  • כאשר מתגבש בצק מוציאים מהמיקסר, מקמחים ומכסים בבד.
  • יש לתת לבצק לנוח 20 דקות.
  • 3. בינתיים מכינים את סלסת העגבניות: מערבבים היטב את החומרים יחד.
  • 4. מרדדים את הבצק לעובי של 2 מילימטר וחותכים לעיגולים בקוטר של בערך 10 ס"מ.
  • 5. מפוררים את הגבינות ומערבבים עם שאר חומרי המלית.
  • ממלאים במרכז הבצק, מקפלים וסוגרים את הדפנות עם מעט מים.
  • 6. מטגנים בשמן עמוק שחומם מראש ל180 מעלות עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם סלסת עגבניות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully