פסטל גבינות ותירס
הפסטל הוא מאכל רחוב אופייני לברזיל המשתנה מאזור לאזור. ניתן למלא אותו גם בבשר או בפירות ים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-20 יחידות:
- לבצק:
- 250 גרם קמח
- 75 מ"ל (חצי כוס פחות 4 כפות) מים חמים
- 50 מ"ל (רבע כוס) מים קרים
- למילוי:
- 200 גרם גבינת מנצ'גו
- 200 גרם גבינה כחולה
- כוס גרעיני תירס
- עלים קצוצים משני גבעולי קורנית
- 1 כף כוסברה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לטיגון: שמן סויה או קנולה
- לסלסת עגבניות:
- 12 עגבניות שרי פרוסות דק מאוד
- 1 שן שום קצוצה
- חצי כף פלפל חלפיניו (או פלפל חריף אחר) קצוץ
- 1 כף כוסברה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- מלח לפי טעם
אופן ההכנה
- 1. מכניסים למיקסר את הקמח והמים החמים ומעבדים למשך 2 דקות.
- 2. מוסיפים את המים הקרים וממשכים לעבד למשך 10 דקות.
- כאשר מתגבש בצק מוציאים מהמיקסר, מקמחים ומכסים בבד.
- יש לתת לבצק לנוח 20 דקות.
- 3. בינתיים מכינים את סלסת העגבניות: מערבבים היטב את החומרים יחד.
- 4. מרדדים את הבצק לעובי של 2 מילימטר וחותכים לעיגולים בקוטר של בערך 10 ס"מ.
- 5. מפוררים את הגבינות ומערבבים עם שאר חומרי המלית.
- ממלאים במרכז הבצק, מקפלים וסוגרים את הדפנות עם מעט מים.
- 6. מטגנים בשמן עמוק שחומם מראש ל180 מעלות עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם סלסת עגבניות.