סלט עדשים עם פלפלים קלויים וגבינה
סלט ים תיכוני טעים, מזין וססגוני. העדשים והגבינה סופגים טעמים נפלאים מתערובת הפלפלים הקלויים והבלסמי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 כוס (200 גרם) עדשים ירוקות
- 4 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות (אפשר קנוי)
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמיר קצוץ (לא חובה)
- 50 גרם גבינה מלוחה כמו פטה , חמד או גבינה עיראקית
אופן ההכנה
- 1. לסיר עם שפע מים רותחים מוסיפים את העדשים ומבשלים חצי שעה או עד שהן רכות, אבל עדיין שומרות על הצורה שלהן. מסננים.
- 2. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר החומרים. מניחים לסלט לעמוד חצי שעה לפני שמגישים לספיגת טעמים. מפזרים את הגבינה ומגישים.