סלט עדשים עם פלפלים קלויים וגבינה

סלט ים תיכוני טעים, מזין וססגוני. העדשים והגבינה סופגים טעמים נפלאים מתערובת הפלפלים הקלויים והבלסמי

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
עדשים ירוקות אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
עדשים ירוקות אורלי פלאי

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 כוס (200 גרם) עדשים ירוקות
  • 4 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות (אפשר קנוי)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמיר קצוץ (לא חובה)
  • 50 גרם גבינה מלוחה כמו פטה , חמד או גבינה עיראקית

אופן ההכנה

  • 1. לסיר עם שפע מים רותחים מוסיפים את העדשים ומבשלים חצי שעה או עד שהן רכות, אבל עדיין שומרות על הצורה שלהן. מסננים.
  • 2. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר החומרים. מניחים לסלט לעמוד חצי שעה לפני שמגישים לספיגת טעמים. מפזרים את הגבינה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully