סלט קר של עדשים שחורות
מתכון של של השף מוריס אביטן, ביסטרו תמרה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם עדשים שחורים
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- בצל חתוך לקוביות
- רבע כוס שמן זית
- שליש כוס חומץ בלסמי
- צרור כוסברה קצוצה דק
- מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את העדשים במים עד למצב אל דנטה. מסננים ומצננים. מטגנים בצל וגזר במעט שמן זית עד לריכוך והזהבה קלה. מסננים ומצננים.
- 2. בקערה מערבבים את תערובת העדשים עם הבצל והגזר, מוסיפים מעט שמן זית, כוסברה, חומץ בלסמי, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
- * את המנה מומלץ להגיש עם דג צרוב (בס, מוסר, דניס או בורי) על הגריל עם מעט מלח, פלפל ושמן זית.